A ple funcionament els tres carregadors de vehicles elèctrics

Dimecres, 15 de març de 2023 a les 09:00

El temps màxim de càrrega és de 45 minuts per als de la plaça de l'Ajuntament i de dues hores per al de la plaça de l'Ateneu. En cas de superar aquest temps, la Policia Local sancionarà el vehicle infractor. Els vehicles donats d'alta al padró municipal de l'IVTM tenen una bonificació del 75% en la taxa d'ús dels carregadors.

Ja estan plenament operatius i en funcionament els carregadors de vehicles elèctrics de la plaça de l'Ajuntament i de la plaça de l'Ateneu, els quals han estat renovats per ampliar-ne la potència i reduir així el temps de càrrega.

Amb la renovació, els dos carregadors de la plaça de l'Ajuntament han passat a tenir una potència de 50 kW, mentre que el de la plaça de l'Ateneu és d'11 kW. Per fer-los servir, s'haurà d'usar una aplicació al mòbil anomenada EVcharge.

L'Ordenança Municipal de Circulació especifica que només es pot fer una càrrega diària a qualsevol dels carregadors municipals. A més, no es podrà passar el temps límit de la càrrega, que és de dues hores en el carregador de la plaça de l'Ateneu i de 45 minuts en els de la plaça de l'Ajuntament.

La mateixa aplicació del mòbil avisarà quan el temps màxim de càrrega estigui a punt de finalitzar. En cas de sobrepassar aquest temps, la Policia Local sancionarà el vehicle infractor, com també indica l'Ordenança de Circulació.

L'1 d'abril acaba la moratòria de la taxa de pagament

Per altra banda, l'1 d'abril finalitza la moratòria establerta en la taxa d'ús dels carregadors (en vigor des de l'1 de gener), però que no s'ha aplicat fins que els aparells estiguessin en funcionament.

La taxa està bonificada en un 75% per a aquelles persones titulars d'un vehicle híbrid o elèctric donat d'alta en el padró municipal de l'Impost de Vehicles de Tracció Mecànica (ITVM).

Sol·licita la bonificació

Darrera actualització: 15.03.2023 | 13:37