L'Ajuntament vol posar en valor l'aposta de Begues per la biomassa com a font d'energia verda

Divendres, 28 d'octubre de 2022 a les 09:00

Amb el nou centre de calor de biomassa que s'està construint al costat de l'Ajuntament, tots els equipaments municipals disposaran de calefacció i aigua calenta alimentades per aquest combustible natural.

Begues continua l'aposta decidida per la biomassa com a sistema d'escalfament dels equipaments municipals. De fet, avancen a bon ritme les obres de construcció del quart centre de calor de biomassa, el qual s'està edificant al costat de l'Ajuntament.

Aquest nou centre de calor donarà servei al mateix edifici consistorial i també a Cal Pere Vell, al Petit Casal i a la Nau. D'aquesta manera, tots els equipaments municipals disposaran de calefacció i aigua calenta alimentades per biomassa, fet que convertirà Begues el primer municipi del Baix Llobregat que abasteix tots els seus equipaments públics amb aquesta energia verda.

Elements informatius i visita guiada

A més, per tal de donar a conèixer encara més l'aposta municipal per la biomassa a Begues, l'Ajuntament ha posat en marxa una sèrie d'accions informatives. En aquest sentit, els diferents centres de calor disposaran d'uns elements informatius al seu exterior sobre l'ús que es fa a Begues de la biomassa i dels beneficis mediambientals i econòmics que aporta.

També s'identificaran tots els equipaments abastits amb biomassa, a través d'un senyal exterior amb la nova marca 'Biomassa Begues', present també en fulletons informatius i en un nou espai al web municipal destinat a posar en valor aquesta aposta de poble.

En el marc d'aquestes actuacions, demà dissabte, 29 d'octubre, s'ha organitzat una visita a instal·lacions municipals de biomassa. El punt de trobada serà a les 10 h davant del Centre Cívic El Roure, on es visitarà el seu centre de calor i es podran veure demostracions del funcionament d'una caldera d'aquest combustible natural. L'assistència és lliure i no cal apuntar-s'hi. En cas de superar aforament, l'activitat es repetirà a les 11 h.

Darrera actualització: 28.10.2022 | 17:15