L'Arxiu Municipal finalitza una nova campanya de sanejament de documents

Dilluns, 19 de febrer de 2024 a les 09:00

Gràcies al suport econòmic de la Diputació de Barcelona, l'equipament beguetà ha desinfectat i recuperat diversa documentació d'entre 1891 i 1973, la major part llicències d'obres i també expedients de beneficència i ajuts a orfes de la guerra civil.

L'Arxiu Municipal de Begues ha finalitzat la tercera campanya de restauració i desinfecció de documents, un procés finançat per la Diputació de Barcelona i que ha permès netejar i estabilitzar el suport de documentació datada entre 1891 i 1973.

La feina, feta en un taller especialitzat de Barcelona, permetrà identificar i descriure correctament la documentació tractada, la qual fins ara no s'havia manipulat per por a estendre la infecció a la resta de documentació de l'Arxiu Municipal.

Una part considerable d'aquesta documentació ara sanejada estava identificada com a correspondència d'obres però, en molts casos, s'ha comprovat que són llicències d'obres que completen el catàleg fins ara identificat.

Entre la documentació també s'han desinfectat expedients de beneficència i ajuts a orfes de la guerra civil.

Un dels objectius de l'Arxiu Municipal de Begues, com a membre de la Xarxa d'Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona, és el de preservar la documentació local de manera que se n'asseguri l'accessibilitat i la difusió tant per a consulta interna com per a persones usuàries externes.

Darrera actualització: 16.02.2024 | 10:32

Imatges