L'entitat 6tres9 comptarà amb un espai propi per a activitats joves

Divendres, 7 de maig de 2021 a les 09:00

En paral·lel, s’inicien els primers tràmits per a la redacció del projecte del futur Casal de Joves de Begues, compromís contemplat en el Programa d’Actuació Municipal. La definició del projecte inicial recull les propostes recollides en l’enquesta jove i els grups de treball creats durant el procés participatiu engegat fa uns mesos.

L’Ajuntament de Begues reformarà una sala situada a l’edifici de la piscina descoberta que esdevindrà seu de l’entitat 6tres9 i espai destinat a organitzar-hi activitats per al col·lectiu jove del poble.

La sala, de 60 metres quadrats, tindrà accés directe i independent des de l’exterior. La inversió que s’hi farà serà de 93.000 euros, que inclou també l’adquisició de mobiliari i de l’equipament necessari per a les activitats.

La decisió d’habilitar aquest espai respon a la necessitat de l’entitat de disposar d’un espai propi de treball que, alhora, esdevingui punt de trobada de la comunitat jove, on desenvolupar-hi activitats obertes a tot el col·lectiu. El procés de definició s’ha fet de forma conjunta amb la pròpia entitat, que són partícips i impulsors del projecte, de l’ús que se’n donarà, així com la de la seva gestió. 

Un espai que no substitueix el futur Casal de Joves

En paral·lel a l’habilitació d’aquest espai, que s’espera que pugui estar en funcionament el darrer trimestre d’aquest any, l’Ajuntament de Begues comença a materialitzar el seu compromís de crear el futur Casal de Joves de Begues.

En els darrers mesos s’ha engegat un procés participatiu mitjançant enquestes de necessitats i la creació de grups de treball. Del resultat d’aquestes fases s’han identificat ja una sèrie de característiques i necessitats que permeten començar a identificar un primer esbós de model d’equipament.

Arribats a aquest punt, l’Ajuntament ja ha consignat 25.000 euros a la redacció del projecte del futur Casal, com a primer pas a la que ha d’acabar sent la materialització d’aquesta llarga reivindicació del jovent beguetà.

Actualment la regidoria de Joventut de l’Ajuntament també està visitant sobre el terreny alguns exemples de casals juvenils de municipis semblants a Begues per estudiar diferents casos i analitzar les diferents possibilitats de models de gestió.

Darrera actualització: 06.05.2021 | 11:11