Les obres de la pista de Torrelles segueixen avançant

Divendres, 27 d'agost de 2021 a les 09:00

Tot i l'aturada forçada que es va haver de fer durant els dies de major risc d'incendi, els treballs d'arranjament de la via avancen adequadament i es confia en poder reobrir la pista al trànsit a meitat de setembre.

Les obres d'arranjament de la pista forestal de Torrelles, en el tram corresponent a Begues, segueixen avançant. A meitat d'agost l'obra es va haver d'aturar degut a l'elevat risc d'incendi, que desaconsellava els treballs amb maquinària en l'entorn forestal. Tot i els dies d'inactivitat, hores d'ara es manté la previsió de poder reobrir al trànsit a meitat de setembre, coincidint amb l'inici del nou curs escolar. 

La remodelació de la pista era una tasca urgent, ja que la via havia quedat molt malmesa a causa de diversos temporals. A principis de juliol van començar les tasques prèvies de desbrossament i amidaments, i després la pista va quedar totalment restringida al trànsit.

I és que les obres han requerit maquinària pesant que ha impedit el pas de qualsevol vehicle. Al llarg de juliol i agost s'han reparat esvorancs, s'han estalonat alguns trams de la via i s'hi han construït talussos i esculleres que serviran per augmentar la seguretat de la via.

Com que no té la consideració de carretera, la pista és de titularitat municipal, compartida entre Begues i Torrelles de Llobregat, cadascú sobre el tram que discorre pel seu terme municipal. Els treballs que s'estan realitzant corresponen al tram beguetà de la pista i han estat finançats per l'Ajuntament de Begues, juntament amb una subvenció de la Generalitat de Catalunya que ha servit per sufragar el 47% del cost total dels treballs, que ascendia a 373.522 euros.

Darrera actualització: 25.08.2021 | 16:55