Aquest dimecres comencen les obres de reparació de la pista de Torrelles

Dimarts, 29 de juny de 2021 a les 09:00

Els treballs començaran amb el desbrossament i els amidaments topogràfics, mentre que el gruix de les intervencions es preveu realitzar entre el 5 de juliol i el 10 de setembre, període en què el trànsit quedarà completament restringit per la via.

Demà dimecres, 30 de juny, començaran les obres de reparació de la pista forestal de Begues a Torrelles, molt malmesa d'ençà del temporal Glòria i les tempestes de la primavera de l'any passat.

Per aquest motiu, la circulació de vehicles va quedar limitada i amb la necessitat d'extremar les precaucions en una via que, per no tenir la condició de carretera, és competència exclusiva dels ajuntaments de Begues i de Torrelles.

Així, demà es procedirà als treballs de desbrossament del terreny i dels amidaments topogràfics, tasques per les quals no caldrà tallar la circulació per la pista tot i que hi poden haver alguna restricció puntual que seria convenientment regulada.

Dos mesos tallada al trànsit

A partir del proper dilluns, 5 de juliol, però, és previst que la pista quedi completament tallada al trànsit fins al 10 de setembre perquè en aquest període es portaran a terme les operacions de reparació més importants, les quals necessiten maquinària pesant que ocuparà tota la via.

De fet, els treballs de reparació del tram beguetà de la pista s'han programat precisament a l'estiu per estalviar molèsties més grans que podrien ocasionar-se a les persones usuàries durant el curs escolar, quan el trànsit a la pista és més elevat.

Les obres consistiran en la reparació d'esvorancs i el destalonament d'alguns trams de la pista, la construcció de talussos o esculleres en els trams més inclinats per tal de corregir aquesta inclinació i evitar la caiguda de roques o arbres, la fixació de sistemes de seguretat amb ancoratges i la reparació de trams de calçada més afectats pels temporals.

La intervenció té un cost de 373.522 euros, dels quals 175.050 provenen d'una subvenció de la Generalitat de Catalunya mentre que la resta seran aportats per l'Ajuntament de Begues.

Darrera actualització: 29.06.2021 | 01:25