Avui ha quedat reoberta provisionalment la pista forestal de Begues a Torrelles

Dijous, 17 de setembre de 2020 a les 09:00

La circulació està limitada a 20 km/h, únicament per a vehicles de menys de 3.500 kg i en horari de 7.00 a 20.00h de forma inicial. Cal remarcar que es tracta d'una reobertura de caràcter provisional i parcial, havent d'extremar les precaucions per a garantir la màxima seguretat.  

Com ja es va anunciar el passat 9 de setembre, aquesta setmana ha quedat reoberta de forma provisional i parcial la pista forestal que uneix els municipis de Begues i Torrelles. El tram de pista que discorre pel terme municipal de Begues ha estat objecte d'uns treballs de senyalització i seguretat que permeten reobrir-la a la circulació amb un caràcter de provisionalitat. 

I és que la pista està sotmesa a les següents restriccions:

  • Velocitat màxima permesa de 20 km/h
  • Circulació prohibida a vehicles de més de 3.500 kg.
  • En els tres trams on la circulació queda restringida a un únic carril (convenientment senyalitzats) la preferència de pas serà per als vehicles en sentit pujada.
  • La pista estarà oberta, amb aquestes condicions, en horari de 7.00 a 20.00h. Per raons de seguretat i visibilitat, la circulació no està permesa, de moment, entre les 20.00 i les 7.00h.
  • En cas de condicions meteorològiques adverses, la circulació podrà quedar interrompuda fins a la finalització de l’episodi d’emergència.

De la seva banda, l'Ajuntament de Torrelles també ha informat que el tram del seu terme municipal ja és transitable també, tot i que mentre durin les obres que estan executant caldrà extremar la precaució ja que hi pot haver-hi operaris i maquinària treballant. Durant aquesta fase podria produir-se algun tall puntual motivat per les pròpies obres.

Reobertura de caràcter provisional

Actualment la pista presenta zones on l'ampla del vial ha quedat reduït, així com alguns trams amb circulació en un únic sentit. Això, afegit a les afectacions que presenta la pista en el terme de Torrelles, donen a l'actuació realitzada un caràcter de provisionalitat, mentre no es pugui executar un projecte més global que permeti recuperar la normalitat prèvia a les afectacions ocasionades pel temporal Glòria i les esllavissades d'abril.

La reobertura d'avui es fa amb la voluntat de poder oferir una alternativa de pas condicionada a aquelles persones d’ambdós municipis que realment necessitin fer ús d’aquesta via, oferint major seguretat que la que presentava la via dies enrere. És per això que es prega a aquelles persones que hi circulin que extremin les precaucions i facin cas de les restriccions dictades. 

Precisament per oferir majors garanties de seguretat, la circulació es permet únicament, de forma inicial, de 7 a 20h, per reduir els riscos de sinistralitat derivats d'una conducció en aquestes condicions sense llum natural i amb menor visibilitat. Es tracta d'una mesura provisional i revisable, de la qual se'n farà seguiment tècnic i de seguretat en aquestes primeres setmanes i que podrà ser modificada més endavant si es donen les circumstàncies adients.

Darrera actualització: 17.09.2020 | 09:57