La Generalitat respon a la petició de l’Ajuntament de Begues i subvencionarà part dels treballs de millora de la pista de Torrelles.

Dijous, 17 de desembre de 2020 a les 09:00

La Secretaria d’Administracions Locals atorga a l’Ajuntament una subvenció de 175.000 euros per als treballs de millora de la pista forestal de Begues a Torrelles. D’aquesta manera es dona resposta a les gestions realitzades des del consistori de Begues per a obtenir els fons necessaris per a retornar la pista al seu estat previ al temporal Glòria.

Després dels desperfectes ocasionats pel temporal Glòria i les esllavissades del mes d’abril, l’Ajuntament de Begues va encarregar un informe tècnic i geològic per diagnosticar l’abast dels danys estructurals ocasionats a la pista. Aquest informe xifra en prop de 382.000 euros els costos de les intervencions realitzades i a realitzar en el tram de Begues per tal que la pista recuperés la seva situació anterior amb plenes garanties de seguretat.

En aquell moment l’Ajuntament ja va informar que no podia assumir amb recursos propis de forma imminent el cost d’aquests treballs i s’iniciaren els contactes  amb les diferents administracions per tal de demanar la seva implicació en la solució definitiva del problema. Hem de recordar que aquesta via no té caràcter de carretera i, per tant, la seva gestió correspon íntegrament als ajuntaments de Begues i de Torrelles de Llobregat, cadascun respecte al tram que discorre pel seu terme municipal.

D’ençà dels fets, s’han mantingut comunicacions i reunions amb el Consell Comarcal, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. Fruit d’aquestes reunions, la Generalitat de Catalunya ja ha comunicat a l’Ajuntament l’atorgament d’una subvenció de 175.050,84 euros per a fer front a una part dels treballs d’estabilització de talussos i de la plataforma de circulació.

L’Ajuntament segueix treballant per aconseguir la implicació directa de la Diputació de Barcelona, per tal que aquesta contribueixi també als costos dels treballs a executar i que la pista forestal pugui tornar a estar plenament operativa, fins i tot amb majors garanties de seguretat que abans de les esllavissades.

Darrera actualització: 17.12.2020 | 01:46