Mesures per un Sant Jordi segur a Begues

Dimecres, 21 d'abril de 2021 a les 09:00

Tant en els interiors de llibreries i floristeries com en les parades a l'exterior caldrà vetllar per l'aplicació de les mesures sanitàries bàsiques (mascareta o neteja de mans) com també d'evitar aglomeracions.

Divendres, 23 d'abril, Begues tornarà a celebrar la jornada de Sant Jordi a l'espai públic, amb una desena de parades de llibres i roses repartides pel passeig de l'Església i el carrer Major, i amb una sèrie d'activitats concentrades a la plaça de l'Ateneu.

Serà, però, una diada amb unes mesures sanitàries que s'hauran de complir de manera estricta per tal d'evitar l'expansió de la covid-19. Unes mesures que s'aplicaran tant a l'interior de comerços com a les parades al carrer i a la zona d'activitats.

Segons el ban dictat per l'alcaldia de Begues respecte a la diada de Sant Jordi d'aquest any, hi haurà d'haver control d'accessos en els comerços per a evitar aglomeracions. A més, l'aforament haurà de ser del 50% i s'hi haurà d'entrar amb mascareta i guardar les distàncies entre persones.

Les persones responsables dels establiments hauran de facilitar gel hidroalcohòlic i ventilar adequadament els interiors, netejar i desinfectar d'acord amb les recomanacions del Departament de Salut, a més de vetllar perquè la clientela no toqui els productes exposats.

Evitar aglomeracions a les parades

Pel que fa a les parades a l'exterior, aquestes s'ubicaran davant l'establiment corresponent. Els seus reponsables hauran de vetllar per fer complir les mesures sanitàries (evitar aglomeracions, ús correcte de la mascareta, desinfecció de mans...).

Pel que fa a les parades organitzades per entitats o d'altres col·lectius, aquestes es disposaran entre el passeig de l'Església i el carrer Major respectant la distància mínima entre cada una de dos metres. També caldrà seguir les mesures de prevenció habituals i assegurar una distància mínima entre persones d'1,5 metres a les cues.

Finalment, les activitats que es desenvoluparan a la plaça de l'Ateneu tindran un aforament màxim del 50%, distància adequada entre persones i ús de la mascareta. També hi haurà gestió de cua i accessos amb una persona de control, a més de gel hidroalcohòlic.

Darrera actualització: 20.04.2021 | 18:14