Prohibit fer foc al bosc fins al 15 d'octubre

Dimarts, 22 de de març de 2022 a les 09:00

Cada any, la Generalitat restringeix totalment qualsevol activitat que pugui representar un perill d'incendi a la massa forestal. Enguany, la mesura és més urgent que mai a causa de la sequera a tot el país.

Fins al 15 d'octubre està prohibit encendre foc en terrenys forestals. Així ho determina cada any la Generalitat de Catalunya amb la intenció d'evitar els incendis al bosc, un objectiu aquest any primordial a causa de la sequera. 

Així, no es pot encendre cap mena de foc en espais que estiguin a menys de 500 metres de massa forestal, ni tampoc llençar-hi matèries que puguin ser susceptibles de crema, com restes vegetals, agrícoles o industrials.

Tampoc no es poden fer focs d'esbarjo ni d'altres relacionats amb l'apicultura. Dins de les àrees recreatives i d'acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, es podrà fer foc quan s'utilitzin barbacoes d'obra amb mata guspires.

També queda prohibit llençar-hi objectes encesos, coets, fer-hi focs d'artifici o altres artefactes que continguin foc, ni fer servir bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

Només seran permeses aquelles activitats autoritzades pel Departament d'Agenda Rural a través d'una sol·licitud específica que es pot tramitar des de l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) de l'Ajuntament de Begues.

Darrera actualització: 18.03.2022 | 13:13