Prova pilot de recollida selectiva amb contenidors intel·ligents a Mas Ferrer

Divendres, 30 de setembre de 2022 a les 09:00

S'hi instal·laran contenidors que s'obriran amb una targeta que es lliurarà a cada llar del barri, per valorar la viabilitat d'aquest sistema de recollida.

Al barri de Mas Ferrer es portarà a terme una prova pilot amb contenidors intel·ligents per a recollida de les fraccions de paper, plàstic, rebuig i matèria orgànica. Es tracta de contenidors dotats amb sistemes d'obertura mitjançant una targeta identificadora, en una iniciativa experimental que vol avaluar com l'ús d'aquest sistema pot servir per millorar els índexs de recollida selectiva i, alhora, la implantació de sistemes de bonificació per a aquelles llars que fan un ús correcte de la separació de les deixalles. El veïnat del barri ha estat convocat a una reunió informativa, dijous de la setmana entrant, per explicar-los els detalls de la prova pilot i recollir propostes ciutadanes abans de la posada en marxa del servei, previst per a finals d'any.

La mesura forma part de les accions municipals per a millorar la taxa de la recollida selectiva. Begues és un dels cinc municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) amb la taxa més elevada de separació de residus (58,7%), superior fins i tot als estàndards que ha establert la Unió Europea per al 2025 (segons l'Informe ambiental de residus 2021 presentat recentment per l'AMB). Però l'objectiu és avançar encara més, a partir de la implantació de sistemes de recollida porta a porta i de contenidors intel·ligents, un model mixt que els experts apunten com el més efectiu per incrementar els nivells de recollida selectiva a mitjà termini.

Darrera actualització: 29.09.2022 | 23:22