Inici de la prova pilot de contenidors intel·ligents a Mas Ferrer

Dimecres, 22 de novembre de 2023 a les 09:00

En els propers dies s'instal·laran al barri els nous contenidors de recollida selectiva amb obertura mitjançant targeta identificativa. Aquesta tarda s'ha convocat el veïnat al Teatre El Goula (18 h) per fer el repartiment de targetes i explicar el funcionament del nou sistema. 

En els propers dies es posarà en marxa a Mas Ferrer la prova pilot de contenidors intel·ligents. Es tracta d’uns contenidors que s’obren només si la persona usuària s’identifica amb una targeta facilitada per l’Ajuntament de Begues.

Cada habitatge de Mas Ferrer estarà associat a una targeta que s’haurà d’apropar a la zona del contenidor identificada a tal efecte i desbloquejar-ne així el mecanisme per poder obrir la tapa i dipositar-hi els residus.

Durant els primers dies d’aquesta prova pilot, els contenidors es mantindran desbloquejats, fins que s'hagin distribuït al conjunt d'habitatges de Mas Ferrer les corresponents targetes i clauers d’ús.

Les persones que viuen al barri han rebut una carta on se’ls convoca a una reunió informativa avui, a les 18 h, al Teatre El Goula, on se’ls donaran les targetes. Qui no hi pugui anar, pot recollir la targeta adreçant-se a l'Oficina d'Atenció Ciutadana durant la propera setmana. Per activar les targetes, cal portar la carta rebuda a cada domicili.

Dades per millorar la gestió del servei

Aquesta prova pilot (que afectarà totes les fraccions dels residus, excepte la de vidre) té per objectiu testejar el funcionament d'aquest tipus de contenidors i obtenir dades que, a la llarga, permetin aplicar millores al sistema de recollida, tot ajustant el servei a l’ús efectiu del mateix.

El sistema també busca augmentar la qualitat de la recollida selectiva i avançar cap als paràmetres que estableix la nova Llei de Residus, que contempla la creació de futurs sistemes de tarifació per generació, més justos i equitatius.

La prova pilot forma part de les actuacions que l’Ajuntament posarà en marxa l'any vinent, a partir del nou contracte municipal de gestió de residus, que contemplarà sistemes mixtos de recollida selectiva.

Darrera actualització: 21.11.2023 | 10:44