Restaurats diversos documents de l'Arxiu Municipal

Dijous, 7 de setembre de 2023 a les 09:00

El conservador-restaurador Toni Esparó lliura a l'equipament beguetà dos plànols urbanístics del 1923, els llibres de plens de 1901 a 1926 i el fons de la delegació local de FET y de las JONS.

L’Arxiu Municipal de Begues ja disposa de la documentació que a principis d’estiu va lliurar al conservador-restaurador Toni Esparó perquè la sanegés dels fongs que havien afectat els documents.

En concret es tracta de dos plànols urbanístics que daten de 1923, dels llibres de plens dels anys 1901 a 1926 i del fons de la delegació local de Falange Española Tradicionalista y de las JONS.

Cada any, l’Arxiu Municipal envia documentació del fons a restaurar, una tasca que assumeix bé la Diputació de Barcelona bé l’Ajuntament de Begues, com ha estat el cas d’aquest any.

Exposició de documents sobre el Teatre El Goula

Per altra banda, les persones que usin la sala de consulta de l’Arxiu (el darrer dimecres de cada mes) podran veure la nova exposició que acull l’equipament, dedicada al Teatre El Goula.

En una de les vitrines hi ha una introducció a partir d’un text de llibre que es va fer sobre Jaume Petit i s’hi exposen alguns dels documents de la llicència d’obres original, del 1926.

En l’altra vitrina es poden veure diversos documents, com el programa d’un acte catalanista que s’hi va fer el 1934, el plànol de la façana que forma part de la llicència d’obres original, i dues fotos anònimes d’una representació teatral i del pati de butaques, corresponents a la dècada de 1970.

Darrera actualització: 07.09.2023 | 09:32

Imatges