Un centenar de llars de Begues sol·liciten la bonificació fiscal per instal·lar plaques solars

Dijous, 14 de juliol de 2022 a les 09:00

Des que es va anunciar la bonificació del 50% de l'IBI durant quatre anys per a aquells domicilis que implantessin mesures d'aprofitament de l'energia solar, ja són un centenar les llars de Begues que han sol·licitat aquesta reducció fiscal.

La mesura ha tingut tan bona acollida que ha superat totes les expectatives, col·lapsant els serveis de gestió tributària de la Diputació de Barcelona a Begues (ORGT), l'oficina en la qual l'Ajuntament té delegada la recaptació de tributs.

Es tracta d'una situació que s'ha donat en tots aquells ajuntaments tenen algun tipus de bonificació fiscal similar amb aquest organisme de la Diputació de Barcelona.

Amb l'objectiu de desencallar l'allau de sol·licituds, el consistori ha reforçat els seus serveis tècnics municipals i s'ha demanat a l'ORGT el retorn dels expedients que estaven en el seu poder per poder tramitar-los directament des de l'Ajuntament de Begues.

De les prop de cent sol·licituds formulades fins al moment, el consistori ja està tramitant una setantena dels expedients que es trobaven en cua. Una vintena d'expedients ja s'han resolt favorablement i, per tant, aquests domicilis començaran a gaudir ja del període de quatre anys de bonificació.

Pel que fa a la resta d'expedients, es troben en curs de tramitació. Es revisa la documentació presentada i es demana aquella que pugui mancar; un pas, a més, que està alentint especialment el procés administratiu, ja que s'ha detectat que un percentatge important de les sol·licituds no han aportat tota la documentació que requereix el tràmit.

Un cop resolta aquesta fase, es redacta l'informe tècnic que determina si aquella instal·lació d'aprofitament de l'energia solar compleix, o no, els requisits per rebre la bonificació.

Cal recordar que, sigui com sigui, el període de bonificació comença a comptar a partir de la resolució de l'expedient. Per tant, la demora que pugui produir-se en la tramitació en cap cas afecta als quatre anys de bonificació que s'atorguen.

Darrera actualització: 12.07.2022 | 12:56