113 habitatges es beneficien de la bonificació en l'IBI per la instal·lació de plaques solars

Dilluns, 27 de març de 2023 a les 09:00

La mesura significarà un estalvi per a les famílies de més de 44.000 euros en l'impost, amb un màxim de 400 euros per llar i durant quatre anys consecutius.

Cent tretze habitatges de Begues són beneficiaris fins ara de la bonificació del 50% en l'Impost de Béns Immobles (IBI) per la instal·lació de plaques solars en els seus habitatges. Això significa un estalvi anual global per a aquestes famílies de 44.446,74 euros en l'IBI, xifra que l'Ajuntament de Begues bonificarà aquest 2023 a aquestes llars.

En el marc de les polítiques de sostenibilitat de l'Ajuntament, l'ordenança fiscal que regula l'IBI permet la bonificació, amb un màxim de 400 euros anuals fins a quatre anys, per a aquelles llars que instal·lin sistemes per a l'aprofitament tèrmic o elèctric de l'energia provinent del sol.

Aquesta mesura s'ha implantat per primera vegada durant el present mandat municipal i l'acollida per part de la ciutadania va ser tal, que es van superar totes les expectatives, col·lapsant els serveis de gestió tributària de la Diputació de Barcelona a Begues (ORGT), l'oficina en la qual l'Ajuntament té delegada la recaptació de tributs.

Amb l'objectiu de desencallar l'allau de sol·licituds, el consistori va reforçar els serveis tècnics municipals i va demanar a l'ORGT el retorn dels expedients que estaven pendents de concessió per poder tramitar-los directament des de l'Ajuntament.

Cal demanar la bonificació amb un tràmit específic

Amb dades de gener de 2023, ja són 113 els habitatges que, havent instal·lat sistemes d'aprofitament de l'energia solar, compleixen els requisits per a gaudir d'aquest benefici fiscal. La bonificació s'ha de demanar un cop en els sis mesos posteriors a la instal·lació de les plaques solars, a través d'un tràmit específic habilitat al web municipal.

Amb aquesta mesura, l'Ajuntament busca posar en pràctica polítiques actives de foment de les energies verdes, amb incentius fiscals per aquelles persones que les posin en pràctica. En el mateix sentit, s'ofereixen bonificacions per als domicilis que generen compostatge casolà o pels titulars de vehicles elèctrics o de baixes emissions, entre d'altres.

Darrera actualització: 24.03.2023 | 12:48