Servei d'atenció a domicili (SAD)

El servei d’atenció domiciliària és el servei d’ajuda domiciliària (a partir d’ara SAD), entès com el conjunt organitzat i coordinat d’accions assistencials, educatives i preventives, que es realitzen bàsicament al domicili de la persona i en el seu entorn, dirigides a proporcionar atencions personals, ajuda a la llar i suport social a aquelles persones amb dificultats de desenvolupament o d’integració social o manca d’autonomia personal.

L’objectiu del servei és atendre les mancances d’autonomia personal, tot cobrint les necessitats bàsiques de la vida diària i les necessitats relacionals de les persones, amb la finalitat de:

  • Procurar un nivell d’atencions personals, domèstiques, socials i tècniques suficient per a proporcionar als seus usuaris la possibilitat de romandre a la seva llar i entorn social amb la millor qualitat de vida i autonomia durant el major temps possible.
  • Potenciar l’autonomia personal i la integració en el mitjà habitual dels usuaris, estimulant l’adquisició de competències personals.
  • Prevenir situacions de crisi i de deteriorament o disminució de la qualitat de vida a les llars.
  • Evitar el deteriorament de les condicions de vida de les persones que, per diverses circumstàncies, es trobin limitades en la seva autonomia personal.
  • Evitar o retardar els internaments en centres residencials d’aquelles persones que degut a mancances de tipus físic, psíquic o social no puguin continuar vivint en el seu domicili sense ajuda o suport, i sense que això representi un risc per a ells.
  • Donar suport a aquelles famílies que tenen al seu càrrec persones en situació de dependència.

Els serveis socials bàsics establiran la valoració diagnòstica de necessitat de SAD, segons els criteris d’accés i de priorització.

El servei d’atenció domiciliària es presta mitjançant la gestió conjunta entre el Consell Comarcal del Baix Llobregat i l’Ajuntament de Begues, amb l’externalització del servei.

Més informació en aquest enllaç.

Quin cost té:

Gratuït.

Qui pot sol·licitar-ho:

El SAD està adreçat a la població en general. Específicament està destinat a persones, de totes les franges d’edat, que per motius físics, psíquics o socials es troben en situació de manca d’autonomia per poder realitzar les tasques habituals de la vida quotidiana que garanteixin l’adequat desenvolupament personal, familiar i social.

Oficina de Serveis Socials

Carrer Àngel Guimerà, 15 (accés per pati posterior Cal Pere Vell) - 08859 Begues - Barcelona
Telèfon: 936 392 171
Adreça electrònica: begues.ssocials@begues.cat
Horari:  
Horari d'hivern (del 15 de setembre al 15 de juny): De dilluns a dijous, de 9 a 14h. Dimecres, de 15 a 19h.
Horari d'estiu (del 16 de juny al 14 de setembre): De dilluns a dijous, de 9 a 14h.
Cal cita prèvia.
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 14.02.2023 | 12:20