El Ple Municipal es posiciona a favor de combatre la soledat no desitjada de les persones grans

Divendres, 3 de desembre de 2021 a les 09:00

La corporació municipal va debatre i aprovar cinc punts, entre els quals una moció de suport al 25 de novembre i una sobre la soledat de les persones grans. La sessió també va provar el nou Pla local de Prevenció d’Addiccions.

La sessió ordinària del Ple Municipal de l’Ajuntament de Begues, celebrada dimarts 30 de novembre, va aprovar per unanimitat una moció presentada pel grup municipal de Ciutadans per abordar la soledat no desitjada en persones grans. El text promou el reforç dels mecanismes existents i noves actuacions "amb l'objectiu de detectar, prevenir i evitar la cronificació de la soledat en la gent gran", alhora que aposta per estudiar "un programa pilot d'acompanyament i suport a la gent gran, basat en educadors de carrer i en coordinació amb Serveis Socials del nostre Ajuntament". La moció va prosperar amb els vots a favor de tota la corporació municipal.

També va tirar endavant una moció presentada pels grups municipals d’ERC, CUP i BEC de suport al 25 de novembre, Dia Internacional per a l’erradicació de la violència masclista. El text mostra “el ferm compromís per l'erradicació de les violències masclistes amb polítiques i mesures que desactivin la violència estructural que sustenta el patriarcat”. Alhora s’insta a “elaborar un Pla de xoc contra la feminització de la pobresa i recursos per la inserció laboral de les dones” així com a “garantir l’habitatge social immediat per a dones en situació de violència masclista que estan vivint en condicions de precarietat habitacional”. La moció va prosperar amb els vots a favor d’ERC, PSC, CUP i BEC, i l’abstenció de JxCAT, C’s i la regidora no adscrita Marta Roig.

La sessió plenària d’aquest mes de novembre també va aprovar el nou Pla Local de Prevenció d’Addiccions 2021-2024 i una modificació de crèdit en concepte de suplement de crèdit per incorporar al present pressupost 140.366 euros provinents del romanent de tresoreria. La modificació es fa per fer front a les tasques de manteniment de la maquinària i el mobiliari dels diferents equipaments municipals com a conseqüència dels imprevistos que s’han anat produint al llarg de l’any. Es va aprovar amb els vots a favor de JxCAT i la regidora no adscrita Marta Roig, el vot en contra de BEC i l’abstenció d’ERC, PSC, C’s i CUP.

El debat i argumentació política al voltant de cada punt es podrà recuperar a través de la Videoacta de la sessió, quan aquesta sigui aprovada i passi a disposició pública en el portal de reproduccions.

- Els textos annexats de les mocions corresponen a les propostes d’acord prèvies a la sessió. El redactat final pot haver sofert algun canvi durant el procés de debat al Ple. Podreu consultar el text definitiu, un cop certificat per la secretaria municipal, allotjat en aquest enllaç -

Darrera actualització: 02.12.2021 | 12:46