Accions per fomentar la socialització de la gent gran confinada

Dijous, 19 de març de 2020 a les 13:30

Des de l'inici de la crisi del coronavirus l'Ajuntament de Begues ha mantingut el seguiment directe a la gent gran del poble que requereix de suport social. Des de l'Espai Nou s'ha gestionat el Servei d'Àpats i des de Serveis Socials s’han coordinat les necessitats a través dels serveis d'Atenció Domiciliària, en coordinació amb el Consell Comarcal, i de Teleassistència que presta la Diputació. Ara es fa un pas més, posant en marxa mesures de foment de la socialització per a un col·lectiu especialment vulnerable a l'aïllament i la solitud.

Bona part del col·lectiu de la gent gran de Begues viu la seva vellesa de forma activa i vital. Precisament per això, molts dies de confinament i poca socialització poden despertar una sensació de solitud molt acusada. Per combatre-ho, l'Espai Nou ha dissenyat un pla d'activitats i eines de comunicació adreçades a la gent gran de Begues per dur a terme de forma individual des de casa.

Es tracta d'activitats de foment de la memòria, gimnàstica suau, oci,... combinades amb accions per tal d'interactuar amb d'altres usuaris i amb l'equip tècnic de l'Espai Nou. Aquestes accions es faran arribar de forma periòdica a les persones usuàries, tot aprofitant les diferents vies de comunicació que l'Espai Nou disposa per comunicar-se amb el col·lectiu (bloc, correu electrònic, xarxes socials, whatsapp,...).

En els casos de les persones que no disposen d'aquestes vies de contacte, s'estan activant accions de comunicació directa per via telefònica, de manera que les persones tinguin assegurada de forma regular una estona de conversa.

Interrelació entre gent gran i joves

Aprofitant els oferiments de col·laboració sorgits aquests dies per part de ciutadania en general i de col·lectius concrets com l'Associació de Joves 6tres9, s’han articulat accions per donar sortida a l’oferiment de voluntariat.

En aquest sentit, per exemple, s’ha fet una crida a la xarxa de voluntariat de 6tres9 per a generar una sèrie de vídeos adreçats a la gent gran del poble. A través d’aquests videomissatges, la gent gran rebrà al seu telèfon imatges, consells i recomanacions de cares joves del poble, amb l’objectiu d’acompanyar-los des de la distància en aquests dies de confinament.

Darrera actualització: 19.03.2020 | 13:29