120 llars de Begues es beneficiaran enguany de la bonificació en la taxa d'escombraries

Dimecres, 2 de juny de 2021 a les 09:00

Les llars rebran la bonificació del 25% en la taxa d'escombraries per haver realitzat autocompostatge casolà. Es tracta d'una de les mesures promogudes per l'Ajuntament de Begues en benefici d'una gestió més responsable dels residus domèstics. 

Aquest any, 120 llars de Begues es beneficiaran de la bonificació del 25% en la taxa d'escombraries per haver realitzat compostatge casolà. És a dir, el reciclatge de productes orgànics provinents especialment de la cuina o del jardí en adob natural, retornant així els nutrients al sòl.

Aquesta és una de les mesures contemplades per l'Ajuntament de Begues per afavorir una gestió responsable dels residus domèstics. Per aconseguir la bonificació, cal omplir la sol·licitud que es troba al web de l'Ajuntament de Begues. Un cop enviada amb totes les dades que es demanen, es passarà a formar part d'un registre que permetrà beneficiar-se de la bonificació durant dos anys renovables.

Les famílies beneficiàries de la bonificació estan sotmeses a una visita dels serveis tècnics municipals per controlar i verificar que el procés d'autocompostatge es realitza correctament. Per fer-ho, cal disposar d'un compostador propi.

Per a municipis com Begues, amb un important entorn natural, l'autocompostatge permet reduir de forma significativa la quantitat de residus orgànics que s'han de gestionar, evitant-ne la recollida, el transport i el tractament en altres instal·lacions.

Darrera actualització: 01.06.2021 | 15:42