Acord unànim del Ple per donar suport al 8M

Divendres, 3 de març de 2023 a les 09:00

En la sessió ordinària celebrada dimarts, el plenari també va aprovar definitivament el DUPROCIM i es va donar llum verda a dues modificacions urbanístiques.

El Ple ordinari de l'Ajuntament de Begues corresponent al mes de febrer, celebrat dimarts passat, va aprovar una moció de suport al Dia Internacional de les Dones que té lloc cada 8 de març (8M). El text va ser presentat per BECP i s'hi van adherir JxCAT, PSC i la regidora no adscrita, Marta Roig.

La moció, que també va tenir els vots favorables d'ERC i C's (la CUP va excusar la seva presència al Ple), demana "contribuir a la promoció, la defensa i la protecció dels drets sexuals i reproductius de les dones i de les persones LGTBI", entre altres punts.

La sessió plenària de dimarts també va aprovar definitivament el Document Únic de Protecció Civil Municipal (DUPROCIM), text que agrupa els diferents plans municipals d'actuació i protocol davant diverses emergències. Tots els grups municipals hi van votar a favor excepte C's, que s'hi va abstenir.

Finalment, el Ple també va donar llum verda a dos punts urbanístics. Per una banda, tots els grups municipals van donar suport a l'aprovació provisional de l'ampliació d'una finca privada per a usos sanitaris-assistencials.

Per altra banda, es va aprovar inicialment una modificació puntual del Pla General d'Ordenació número 31 sobre les condicions d'edificació dels edificis d'interès en sòl no urbanitzable. Aquest punt va tenir els vots favorables de JxCAT, ERC, PSC i la regidora no adscrita, Marta Roig, i les abstencions de C's i BECP.

El debat i argumentació política al voltant de cada punt del Ple es podrà recuperar a través de la Videoacta de la sessió, quan aquesta sigui aprovada i passi a disposició pública en el portal de reproduccions.

- Els textos annexats de les mocions corresponen a les propostes d'acord prèvies a la sessió. El redactat final pot haver sofert algun canvi durant el procés de debat al Ple. Podreu consultar el text definitiu, un cop certificat per la secretaria municipal, allotjat en aquest enllaç -

Darrera actualització: 02.03.2023 | 09:07