Actes al llarg de la setmana per commemorar el 25N a Begues

Dilluns, 21 de novembre de 2022 a les 09:00

L'Ajuntament i entitats del municipi organitzen diverses activitats entorn del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones (25N).

Un any més, Begues commemorarà el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones, que se celebra el 25 de novembre, amb una sèrie d'actes reivindicatius que tindran lloc al llarg de la setmana, alguns organitzats per entitats del municipi.

Així, durant els pròxims dies l'equip del CAP Pou Torre impartirà tallers de sensibilització contra la violència masclista als centres educatius de Begues, i Ràdio Begues oferirà uns capítols especials del programa 'Les dones a la història', amb Maria Rosa Bondia.

Dimecres, 23 de novembre, hi haurà un taller de ceràmica per modelar figures de dona a càrrec dels Tallers d'Art El Colomar. Serà a la Nau a partir de les 17 h.

L'endemà, 24 de novembre, La Tribu Juganera explicarà contes rosa en els quals es trenquen els estereotips de gènere (17.30 h). L'escriptora beguetana Margarida Camprubí presentarà el seu llibre 'Per on mamen els elefants?', una recull de relats de viatges amb perspectiva feminista (18.30 h).

Lectura del manifest, davant Cal Pere Vell

El gruix dels actes programats se celebraran divendres, 25 de novembre, quan davant Cal Pere Vell hi haurà una actuació artística contra les violències de gènere a càrrec de l'escola de dansa de Castelldefels Paranoia Studi. Tot seguit es llegirà el manifest de la jornada.

Abans, a les 9.30 h, a l'Espai Nou es realitzarà un taller d'audicions musicals en clau de dona, acte obert a tothom. A les 19 h, Arturo Blasco i Annie Hall oferiran un recital de música a la Biblioteca La Ginesta. Aquella tarda, al passeig de l'Església es trobarà una carpa contra les violències masclistes de l'Assemblea Feminista de Begues.

El darrer acte a Begues del 25N tindrà lloc diumenge, 27 de novembre, amb una passejada comentada pels carrers del municipi que porten nom de dona, una activitat organitzada pel Centre d'Estudis Beguetans (CEB).

Darrera actualització: 18.11.2022 | 11:08

Imatges