Activació del nou paquet d’ajudes extraordinàries per al sector econòmic

Dijous, 2 de juliol de 2020 a les 09:00

El Ple Municipal dona llum verda a la mesura, que va acompanyada d’una modificació de crèdit per valor de 108.000€ destinats a fer front als efectes de la crisi de la covid-19, el temporal Glòria i les esllavissades d’abril.

Les situacions sobrevingudes en els primers mesos d’aquest 2020 han generat fins al moment una previsió inicial de despeses a l’Ajuntament de Begues d’uns 800.000 € aproximadament, als quals cal sumar la previsió d’uns 700.000 € que l’Ajuntament deixarà d’ingressar per causa de la crisi de la covid-19.

Tot i les afectacions d’aquestes situacions en el pressupost municipal, fins al moment l’Ajuntament de Begues ja ha destinat 105.000€ a accions per fer front als efectes de la pandèmia en àmbits com els serveis socials, l’ajuda a famílies amb risc de vulnerabilitat, el sector comercial i actuacions relacionades amb la desinfecció, compra d’EPI, etc.

El Ple Municipal del mes de juny ha aprovat per unanimitat una nova modificació de crèdit, en aquesta ocasió per valor de 108.055,23€ destinats, principalment, a reforçar serveis municipals i a dotar de finançament les línies d’ajudes extraordinàries aprovades durant la mateixa sessió.

Ajuts directes per pal·liar els efectes econòmics de la pandèmia

Una primera línia de subvencions s’adreça a botigues, empreses i/o establiments en la realització de mesures de protecció sanitària per tal de fomentar la protecció de la salut pública i, també ajudar a afrontar parcialment costos de subministraments i de lloguer. A més, també es podrà optar a una línia de subvencions amb l’objectiu d’impulsar la posada en marxa de plataformes de venda per enfortir l’activitat econòmica i encarar el futur amb més seguretat i garanties davant de les dificultats produïdes per la covid-19.

Se sufragaran despeses realitzades dins del període comprès entre el 13 de març de 2020 i fins el 20 de juny de 2020, amb uns imports màxims en funció de cada despesa:

  • Instal·lació de mampares: fins a un màxim de 300 €.
  • Adquisició de material de desinfecció: fins a un màxim de 400 €.
  • Contractació de serveis professionals de desinfecció: fins a un màxim de 200 €.
  • Despeses de subministrament (aigua, electricitat, telefonia, internet i gas): fins a un màxim de 200 €.
  • Posada en marxa de plataformes de venda online: fins a un màxim de de 400 €.
  • Despeses per a la instal·lació d’un TPV virtual: fins a un màxim de 100 €.
  • Ajuts per a lloguers vinculats directament a l’activitat econòmica: fins a un màxim de 400 €.

Les base contemplen també una línia d'ajuda per a particulars que hagin hagut de contractar serveis especialitzats de desinfecció per als seus domicilis, amb un màxim de fins a 200€.

Bonificació de la taxa de residus comercials

La segona línia d’ajudes es destina a la concessió d’ajut econòmic relacionats amb la taxa de residus comercials per a persones autònomes i microempreses. S’adreça a activitats que quedessin suspeses com a conseqüència del decret d’Estat d’Alarma o bé que la seva facturació quedés reduïda en un 75% respecte el mateix període de l’any passat. La bonificació serà del 100% de la part proporcional de la taxa durant el període d’Estat d’Alarma, i del 50% de la part proporcional del període comprés entre la finalització del mateix i fins al 31 de desembre d’enguany.

En els propers dies s'habilitaran els mecanismes administratius per tal que les persones interessades puguin realitzar els tràmits de sol·licitud. A més, qui ho necessiti, pot fer ús del Servei d'assessorament a pimes activat per donar suport en tràmits i gestions a comerços i empreses del municipi. El servei es pot sol·licitar per correu electrònic a begues.comerc@begues.cat.

Les bases que regulen la convocatòria d’aquestes dues línies d’ajudes van ser aprovades per unanimitat del plenari. Podreu seguir l'argumentació de cada formació a través del vídeo de la sessió, que passarà a disposició pública en els propers dies a través del servei Videoacta.

La sessió plenària de juny també va debatre i aprovar diferents mocions polítiques que desenvoluparem en una propera informació.

Darrera actualització: 01.07.2020 | 16:19