Nova línia d’ajuts extraordinaris per a comerços i autònoms de Begues

Divendres, 26 de juny de 2020 a les 12:00

El govern municipal portarà a aprovació del Ple de la setmana vinent un nou paquet d’ajudes directes de prop de 80.000€. Comerços i professionals autònoms podran bonificar la taxa de gestió de residus comercials i sufragar despeses derivades de la crisi sanitària i de reactivació dels seus negocis.

L’Ajuntament de Begues segueix posant en marxa mesures de suport a la reactivació de l’economia local i com a ajuda per fer front als efectes de la crisi sanitària de la covid-19. Aquest nou paquet d’ajudes es destina principalment a empreses, establiments comercials i/o de serveis i persones autònomes de Begues, per valor total de 79.200€.

Ajuts directes per pal·liar els efectes econòmics de la pandèmia

Una primera línia de subvencions s’adreçarà a botigues, empreses i/o establiments en la realització de mesures de protecció sanitària per tal de fomentar la protecció de la salut pública i, també ajudar a afrontar parcialment costos de subministraments i de lloguer. A més, també es podrà optar a una línia de subvencions amb l’objectiu impulsar la posada en marxa de plataformes de venda per enfortir l’activitat econòmica i encarar el futur amb més seguretat i garanties davant de les dificultats produïdes per la covid-19.

Se sufragaran despeses realitzades dins del període comprès entre el 13 de març de 2020 i fins el 20 de juny de 2020, amb uns imports màxims en funció de cada despesa:

  • Instal·lació de mampares: fins a un màxim de 300 €.
  • Adquisició de material de desinfecció: fins a un màxim de 400 €.
  • Contractació de serveis professionals de desinfecció: fins a un màxim de 200 €.
  • Despeses de subministrament (aigua, electricitat, telefonia, internet i gas): fins a un màxim de 200 €.
  • Posada en marxa de plataformes de venda online: fins a un màxim de de 400 €.
  • Despeses per a la instal·lació d’un TPV virtual: fins a un màxim de 100 €.
  • Ajuts per a lloguers vinculats directament a l’activitat econòmica: fins a un màxim de 400 €.

Bonificació de la taxa de residus comercials

La segona línia d’ajudes es destina a la concessió d’ajut econòmic relacionats amb la taxa de residus comercials per a persones autònomes i microempreses. S’adreça a activitats que quedessin suspeses com a conseqüència del decret d’Estat d’Alarma o bé que la seva facturació quedés reduïda en un 75% respecte el mateix període de l’any passat. La bonificació serà del 100% de la part proporcional de la taxa durant el període d’Estat d’Alarma, i del 50% de la part proporcional del període comprés entre la finalització del mateix i fins al 31 de desembre d’enguany.

Ambdues línies d’ajuda se sotmetran a aprovació del Ple Municipal del dia 30 de juny. Si s’aproven, un cop publicades es podrà procedir a la seva sol·licitud a través de la seu electrònica de l’Ajuntament de Begues.

Darrera actualització: 26.06.2020 | 12:06