Begues demana ser considerat àrea amb mercat d’habitatge tens

Dimecres, 7 de d’abril de 2021 a les 09:00

El Ple Municipal, celebrat el 31 de març, va acordar la sol·licitud d’informe i declaració del municipi com a àrea de mercat tens d’habitatge, pas previ a poder aplicar mesures de contenció en els preus de lloguer. La sessió del mes de maç també va servir, entre d’altres punts, per aprovar de forma inicial el nou Reglament d’utilització d’equipaments i materials municipals.

Begues sol·licitarà a l’Àrea Metropolitana de Barcelona que realitzi l’informe necessari per a declarar el municipi com a àrea de mercat tens d’habitatge. Aquesta declaració permetria l’aplicació de mecanismes de contenció i moderació de rendes en els contractes d’arrendament. Així ho preveu la Llei 11/2020 del Parlament de Catalunya, que permet, entre d’altres aspectes, rebaixar i congelar el preu dels nous contractes de lloguer en zones amb alta demanda d’habitatge. L’acord es va assolir amb la unanimitat (13) de tota la corporació municipal.

També va prosperar l’aprovació inicial del Reglament d’utilització d’equipaments i materials municipals, una eina de regulació general de tots el espais i materials municipals que són susceptibles de ser cedits a entitats i associacions, ciutadania o empreses. El text s’ha elaborat a partir de les propostes d’una Comissió d’Estudi i d’aquelles persones o col·lectius que han volgut aportar suggeriments durant la primera fase del procés de participació ciutadana que s’ha obert.

El Reglament va rebre els vots a favor de JxCAT i la regidora no adscrita Marta Roig (7), els vots en contra de CUP i BEC (2) i l’abstenció d’ERC, PSC i C’s (4). Ara s’obrirà un període d’exposició pública on es podran recollir al·legacions abans de la redacció final del Reglament que haurà de ser aprovada de forma definitiva en una nova sessió plenària.

Altres acords

El Ple de març, que comptava amb 24 punts de l’ordre del dia i es va allargar per espai de cinc hores, també va prendre altres acords, entre els quals l’arxivament de l’expedient de modificació puntual del Pla General número 23. Aquest expedient es venia treballant amb l’objectiu de definir l’ordenació i desenvolupament urbanístic del Barri Campamà, però la Comissió Territorial d’Urbanisme de l’Àmbit Metropolità de Barcelona ha manifestat una sèrie de resolucions sobre el mateix, que fan inviable el seu recorregut tècnic i administratiu en els termes actuals. Per aquest motiu s’acordà l’arxivament de l’expedient amb la voluntat d’iniciar una nova tramitació que permeti assolir l’objectiu inicial: preservar i ordenar aquest barri històric de Begues. El punt va rebre els vots a favor de JxCAT, PSC i la regidora no adscrita Marta Roig (8), el vot en contra de BEC (1) i l’abstenció d’ERC, C’s i CUP (4).

Per unanimitat (13) es va acceptar la renúncia de la Presidenta de la corporació, Mercè Esteve, al règim retributiu de dedicació exclusiva a càrrec de l’Ajuntament. També va prosperar la delegació d’una part de competències del Ple en la Junta de Govern Local, amb els vots a favor de JxCAT i la regidora no adscrita Marta Roig (7) i els vots en contra d’ERC, PSC, C’s, CUP i BEC (6).

La sessió de març també va aprovar tres mocions polítiques que desenvoluparem en una propera informació. L’exposició de fets i l’argumentació dels sentits de vot en els punts tractats en la sessió es podrà seguir en la videoacta del Ple, quan aquesta quedi aprovada i passi a disposició pública al portal de reproduccions.

Darrera actualització: 07.04.2021 | 09:57