L'AMB aprova la declaració de Begues com a àrea d'habitatge tens

Dimecres, 29 de de setembre de 2021 a les 09:00

La mesura, d'una durada de cinc anys revisables, permetrà aplicar al municipi la Llei de contenció i regulació dels preus del lloguer d'habitatges.

Begues ja és oficialment àrea de mercat d'habitatge tens. Es tracta d'una declaració necessària per a aplicar a tot el municipi la Llei de regulació de preus del lloguer i evitar així un augment abusiu dels preus i assegurar un habitatge assequible i digne per a tothom.

El Consell Metropolità de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) va aprovar ahir declarar Begues definitivament com a àrea de mercat d'habitatge tens, després que el Ple Municipal del 31 de març acordés per unanimitat sol·licitar-ho a aquesta administració, que és la que té les competències per fer-ho.

La declaració de Begues com a àrea de mercat d'habitatge tens tindrà una durada de cinc anys i permetrà aplicar una reducció del 5% sobre els costos dels habitatges marcats per l'índex de referència dels preus del lloguer. En queden exclosos aquells habitatges de més de 150 metres quadrats. 

Habitatges a preus assequibles per a tothom

Es consideren àrees amb mercat d'habitatge tens aquells municipis o barris en risc de no disposar de prou habitatges de lloguer (per a residència permanent) a preu assequible perquè hi pugui accedir tota la població. Un fet que queda palès si es compleix almenys una d'aquestes condicions:

  • Haver experimentat un creixement de preus superior al de la mitjana catalana.
  • Que el preu del lloguer superi el 30% dels ingressos habituals de les llars o de la renda mitjana de les persones menors de 30 anys.
  • Que el preu de l'habitatge hagi crescut tres punts per sobre de l'IPC en els darrers cinc anys.
Darrera actualització: 28.09.2021 | 16:22