Begues encapçala un projecte de formació i sensibilització de l'acompanyament social

Dimecres, 14 de juny de 2017 a les 13:00

La Fundació Paliaclinic impartirà a l'octubre una xerrada i dos tallers per dotar d'eines els voluntaris que volen acompanyar persones en casos com la solitud o la malaltia.

L'Ajuntament de Begues encapçala un projecte de formació i sensibilització sobre l'acompanyament social que consistirà en una xerrada i en uns tallers impartits a l'octubre per la Fundació Paliaclinic. El projecte, finançat per la Diputació de Barcelona, també arribarà al Papiol i Sant Climent de Llobregat i, en funció de la resposta, s'estendrà a altres municipis.

La regidora de Salut, Maria Llauradó, es va reunir amb representants de la Fundació Paliaclinic i de la Diputació per posar en comú un projecte que té per objectiu despertar consciències i sensibilitzar la població sobre la importància de l'acompanyament davant casos com la solitud, una malaltia crònica o la fase final de la vida, entre altres.

La proposta formativa consisteix en una xerrada d'una hora que posa en contacte el col·lectiu de persones que necessiten ser acompanyades i els voluntaris que volen realitzar aquesta tasca de forma adequada. Per aquest motiu, després s'impartiran dos tallers per aprofundir en les habilitats i els coneixements necessaris que necessiten les persones voluntàries que volen acompanyar.

En aquest sentit, els dos tallers, de tres hores cada un dividits en dues sessions, incideixen en aspectes com l'escolta activa o les eines de gestió emocional, i entendre la importància de cuidar les persones cuidadores per tal d'evitar el patiment d'aquestes persones i mostrar la importància del seu descans en una tasca tan dura física i emocionalment.

Darrera actualització: 14.06.2017 | 12:24