Llum verda a quatre convenis de solidaritat i cooperació

Dilluns, 22 de maig de 2023 a les 09:00

Es renoven els acords amb l'Institut Català d'Oncologia i la Fundació Paliaclinic, i s'atorguen subvencions a la Fundació Esport Solidari Internacional i al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

La Junta de Govern Local, reunida dimarts passat, 16 de maig, va aprovar la renovació de dos convenis de col·laboració amb entitats socials (a l'Institut Català d'Oncologia i a la Fundació Paliaclinic) i l'aportació econòmica a dues més (a la Fundació Esport Solidari Internacional i al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament).

En el primer cas, l'Ajuntament de Begues i l'Institut Català d'Oncologia (ICO) han renovat el conveni de col·laboració anual pel qual el consistori aporta 2.000 euros per campanyes d'informació i prevenció del càncer mitjançant la promoció d'estils de vida saludables.

Per altra banda, l'Ajuntament i la Fundació Paliaclinic (entitat d'ajuda a persones malaltes en la darrera etapa de la vida) han acordat modificar l'aportació del consistori signat en el conveni del 2021. Ara, l'Ajuntament destinarà 1.500 euros per desenvolupar a Begues el programa de voluntariat en l'acompanyament en les necessitats socials.

Pel que fa a l'atorgament de subvencions, l'Ajuntament donarà 5.000 euros a la Fundació Esport Solidari Internacional per la creació d'un centre d'acollida d'infants i adolescents al Sudan del Sud, a través de la Comunitat Missionera de Sant Pau Apòstol.

Finalment, a la Junta de Govern Local també es va acordar donar 2.000 euros al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament per al projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans, del qual Begues en forma part.

Darrera actualització: 18.05.2023 | 10:46