El servei municipal d'acompanyament en la necessitat compleix cinc anys

Dijous, 17 de març de 2022 a les 09:00

Es tracta del programa que permet que les persones de Begues amb dificultats físiques o emocionals rebin l'ajut del seu entorn o de persones voluntàries per millorar la qualitat de vida i el benestar emocional.

Fa cinc anys que l'Ajuntament de Begues va posar en marxa el Servei d'acompanyament en la necessitat. El servei, gratuït, està destinat a persones amb dificultats físiques, de salut, emocionals o psíquiques, entre altres, amb l'objectiu de millorar-ne la qualitat de vida. És a dir, persones grans, malaltes cròniques o dependents a qui els calgui ajut per a tasques quotidianes.

Es tracta de situacions de dependència o solitud que poden haver-se agreujat a causa de la crisi sanitària provocada per la pandèmia de covid-19 i que, al marge de l'atenció que ja es presta des de Serveis Socials, des de l'Ajuntament es prova de pal·liar a través d'aquest servei. El programa compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i Fundació Paliaclínic.

L’evolució de la situació sanitària motivada per la covid-19, va fer evolucionar el servei i en aquests darrers anys s’ha reconduït cap a un servei de necessitats a la carta. D’aquesta manera, cada cas o necessitat s’analitza de forma individual i se li dona resposta a partir dels recursos propis de l’Ajuntament o de la xarxa de voluntariat municipal.

Això permet, per exemple, que hi hagi persones del poble que acompanyen a d’altres a fer gestions, o voluntariat que acompanya persones en situació de dependència en situacions concretes de necessitats del dia a dia. Per aquest motiu, el paper de les persones voluntàries formades i sensibilitzades específicament en aquest àmbit és crucial.

Qui vulgui formar part d’aquesta borsa de voluntariat, ha de trucar al telèfon 93 639 20 82 (extensió 252) o bé enviar un correu electrònic a begues@begues.cat.

Darrera actualització: 16.03.2022 | 15:47