Begues participa en un projecte d'implementació tecnològica a les empreses de la cadena alimentària de proximitat

Dimarts, 29 de març de 2022 a les 09:00

'De l'hort a la taula' és un projecte impulsat pel consistori beguetà, juntament amb el de Castelldefels i Gavà, que té com a objectiu facilitar la transformació digital de les empreses del sector per facilitar als consumidors l'arribada de productes de km 0, a més de fomentar la formació tant dels professionals del sector com de les persones que busquen feina.

L'Ajuntament de Begues participa en el programa 'De l'hort a la taula. Implementació tecnològica a cadenes alimentàries de valor km 0'. Es tracta d'un programa impulsat conjuntament amb els ajuntaments de Castelldefels i Gavà amb la intenció de facilitar la transformació digital de les empreses que pertanyen a la cadena de valor de l'alimentació al Baix Llobregat, és a dir, de l'agricultura, la distribució, el comerç o la restauració, entre altres.

Amb la digitalització de les empreses del sector es vol facilitar l'aproximació del producte directe del camp a les persones consumidores, adaptar-se als diferents hàbits de consum basats en la sostenibilitat i els productes de proximitat i de qualitat, a més d'aprofitar les noves tecnologies per adaptar metodologies de producció i de comunicació.

En aquest sentit, una de les primeres actuacions del projecte serà realitzar una diagnosi de la maduresa tecnològica de les empreses del sector i es valoraran els principals reptes en termes de transformació tecnològica, fent especial èmfasi en el talent de les persones que formen part d'aquestes empreses.

Aposta per la formació

Però 'De l'hort a la taula' també aposta per la formació, tant de les persones que ja treballen en el sector com d'aquelles que busquen feina. A Begues es farà una d'aquestes jornades de formació els dies 19, 21, 25, 26 i 28 d'abril (25 hores en total) de forma presencial al Centre Cívic El Roure sobre competències digitals seguint el model europeu DigComp.

La formació, que tindrà lloc entre les 9 i les 14 h els dies esmentats, és gratuïta però amb places limitades. Les inscripcions s'han de formalitzar al correu electrònic begues.sol@begues.cat o bé al whatsapp 659 986 193. Les persones que hi prenguin part necessitaran un ordinador.

Altres tipus de formació s'aniran fent al llarg de l'any, no només a Begues, sinó també a Castelldefels i Gavà. Per a més informació sobre els cursos que es faran en aquests dos municipis us podeu adreçar al Centre de Suport a l'Economia de Castelldefels, La Guaita, o al Centre de Serveis a l'Empresa de Gavà.

Finançament de la Diputació de Barcelona

'De l'hort a la taula' és finançat per la Diputació de Barcelona i s'emmarca en el programa 'Treball, Talent i Tecnologia' de l'ens supramunicipal, programa que forma part d'un pla de reactivació econòmica i social dels municipis de la demarcació de Barcelona.

L'objectiu del programa és el de promoure el treball digne, la millora competencial del talent local i el creixement econòmic sostenible a través de la tecnologia. Així, des del programa s'impulsa la transició digital de persones, empreses i institucions per assolir un model socioeconòmic sostenible, inclusiu, competitiu, solidari i igualitari.

Darrera actualització: 28.03.2022 | 11:04