Begues viurà enguany una Festa Major diferent

Dijous, 16 de juliol de 2020 a les 09:00

Les activitats previstes tindran un caràcter simbòlic, amb l'objectiu de recollir l’essència de la Festa Major, però evitant les concentracions de persones i amb la mirada posada en la prevenció obligada per les circumstàncies actuals.

Al marge de la Caminada de Festa Major, que tindrà lloc aquest diumenge dia 19 de juliol, serà del 24 al 26 de juliol quan es concentrarà la programació de l'anomenada Festa Major diferent de Begues. Es tracta d'un programa simbòlic que pretén mantenir el record de l'esdeveniment festiu tenint en compte la crisi sanitària creada per la pandèmia de la covid-19.

Entre aquestes dates, tothom qui ho vulgui podrà participar en la Digimcana familiar, un gimcana digital a mode de joc de pistes per fer a peu, quan es vulgui, i acompanyats del telèfon mòbil.

La Digimcana consistirà a escanejar uns codis QR que es trobaran ocults a l'exterior d'alguns equipaments municipals i elements del patrimoni arquitectònic local. Aquests codis donaran accés a unes endevinalles per trobar unes lletres amb les quals s'haurà de construir una frase.

El recorregut amb els equipaments i els elements del patrimoni arquitectònic de Begues, així com les instruccions per a la Digimcana es publicaran al web municipal el mateix divendres 24 de juliol a les 9 h.

El mateix divendres, a les 20 h i com és tradició, hi haurà el pregó i salutació de Festa Major. En aquesta ocasió, però, no tindrà com a escenari el balcó de Cal Pere Vell, sinó que es podrà veure i escoltar a les xarxes socials municipals (Facebook, Twitter i Instagram). 

Activitats de dissabte

Durant el matí de dissabte, la Ferla passejarà pels carrers del municipi, en un recorregut que es manté en secret, amb l'objectiu que infants i adults puguin saludar-la si la veuen passar per davant de casa o se la creuen pel carrer.

A les 12 h, a l'església de Sant Cristòfol hi haurà la tradicional missa en honor al patró de Begues, amb aforament limitat i, en acabar, es beneiran vehicles al carrer Ferran Muñoz.

A les 18 h i a través de la plataforma Kahoot, el Centre d'Estudis Beguetans (CEB) organitzarà el clàssic Trivial de Begues. Cal incriure's a centredestudisbeguetans@gmail.com amb un màxim de tres persones per equip. La data límit serà el mateix dissabte a les 17 h.

El darrer acte de dissabte serà un correfoc sense foc. Serà a partir de les 21.45 h a càrrec de la Cuca Fera, els Diables de Begues i els Timbalers de Begues. Serà una acció que recordarà els correfocs, però sense participació als carrers que puguin donar peu a aglomeracions o grans concentracions. Així doncs, l'acció dels diables i els timbalers, de caràcter eminentment sonor, es podrà seguir a distància des de diferents punts del poble.

Actvitats de diumenge

Diumenge, al llarg del matí, es podran veure fotos del Gegant Martí tant al passeig de l'Església com a les xarxes socials de la Coral Montau. I d'11 a 13 h, el Gegant Martí, juntament amb el Tòfol i l'Eulàlia, romandran plantats davant Cal Pere Vell per a qui vulgui contemplar-los, en un acte organitzat per la Colla de Geganters de Begues. A les 12h, els Encantats aixecaran el seu original castell al passeig de l'Església.

La Festa Major diferent de Begues posarà el punt final a les 22 h amb el tradicional castell de focs d'artifici, que enguany no permetrà la concentració de persones en el punt de llançament. El castell prioritzarà pirotècnia d'alçada perquè cadascú el pugui veure o sentir des de balcons, terrats o qualsevol punt elevat del municipi. 

Darrera actualització: 20.07.2020 | 17:08