Congelades de nou les taxes de la Llar d'Infants El Guinyol per al proper curs escolar

Dijous, 28 d'abril de 2022 a les 09:00

El curs escolar 2022-2023 arrencarà carregat de novetats. La congelació de taxes per cinquè any consecutiu se suma a l'ampliació d'hores lectives, la gratuïtat del P2 i un nou sistema de comunicació digital entre educadores i famílies. L'Ajuntament de Begues referma, d'aquesta manera, el seu compromís amb les famílies i l'aposta per un servei públic assequible i de qualitat. 

Per cinquè any consecutiu, les taxes de la Llar d'Infants El Guinyol es congelaran. Malgrat l'increment en els costos de tots els serveis associats al centre educatiu, l'Ajuntament manté el compromís amb les famílies del municipi en un servei que no és obligatori per llei que sigui assumit pels consistoris.

De fet, les aportacions directes de l'Ajuntament a l'escola bressol municipal han arribat a ser de fins al 60% del cost del servei, enfront de les aportacions provinents d'altres administracions i de la taxa que paguen les famílies. Tot i això, el govern municipal considera que la congelació de les taxes és la millor mesura per a mantenir i garantir que aquest servei públic, de gran qualitat, continuï sent assequible per a les famílies beguetanes.

Precisament, amb la voluntat de continuar prestant un servei cada cop millor i adaptat a les tendències actuals, a partir del curs 2022-2023 a la Llar d'Infants El Guinyol les hores lectives s'incrementaran de quatre a cinc. Aquesta mesura no comportarà cap sobrecost econòmic, ja que l'hora de més es guanyarà modificant els horaris i torns de les diferents activitats que es desenvolupen entre l'hora d'obertura i la de tancament del centre, que no es modificaran.

Una altra de les novetats del curs vinent serà la gratuïtat de P2. La Generalitat de Catalunya assumirà la part que fins ara paguen les famílies dels infants de P2, de manera que aportarà 1.600 euros per cada plaça, mantenint l'Ajuntament la part que ja aporta per cobrir la resta del cost de cada infant.

Finalment, el nou curs també servirà per posar en marxa el nou sistema de comunicacions digitals entre l'equip d'educadores i les famílies, en substitució de les antigues agendes en paper. D'aquesta manera es guanya en efectivitat i s'obté una gestió integral i continuada de les comunicacions, que seran accessibles a través d'una aplicació mòbil.

La congelació de les taxes de la Llar d'Infants per al proper curs escolar va ser aprovada pel Ple Municipal de l'Ajuntament de Begues celebrat aquest dimarts, 26 d'abril. Hi van votar a favor JxCAT, ERC, PSC i la regidora no adscrita Marta Roig. S'hi van abstenir C's, CUP i BEC.

La sessió també va servir per modificar el Reglament regulador del servei d'escola bressol i adaptar-lo als canvis normatius i de funcionament que s'han produït d'ençà de la darrera modificació, l'any 2016. Aquest punt va prosperar amb els vots a favor de tota la corporació, a excepció de la regidora de BEC, que s'hi va abstenir. 

Darrera actualització: 27.04.2022 | 12:28