La Llar d'Infants El Guinyol presenta el curs a les famílies

Dimarts, 6 de setembre de 2022 a les 11:00

La llar d'infants municipal ha presentat el curs 2022-2023 a les famílies que s'estrenen, o bé que repeteixen, com a usuàries d'aquest servei públic. El curs ve marcat per la congelació de les taxes, la gratuïtat del P2 o l'augment d'hores lectives, entre d'altres.

El curs 2022-2023 arrenca aquesta setmana a la Llar d'Infants El Guinyol amb 75 nens i nenes matriculats. L'únic equipament escolar de titularitat municipal va presentar el curs ahir dilluns al conjunt de famílies, tant aquelles que han estat usuàries en cursos anteriors, com les que s'estrenen enguany. L'equip d'educadores al complet, amb la directora de la Llar, Maite Cornago, i la psicòloga, Carme Zurriaga, van ser presents en la sessió, que va servir per donar a conèixer les particularitats del projecte educatiu del centre, així com els petits detalls del dia a dia, especialment útils per als més menuts que comencen la seva etapa escolar aquests dies.

A la reunió hi van assistir també l'alcaldessa de Begues, Mercè Esteve, i la tinenta d'alcaldia d'Educació i Cultura, Anna Méndez. L'alcaldessa va voler donar la benvinguda a les famílies i agrair-los la seva confiança en aquest servei municipal. En la seva intervenció, va agrair la tasca de l'equip de professionals que treballen a la Llar i va subratllar l'aposta de l'Ajuntament per un servei que no és obligatori per llei, "però que l'Ajuntament presta de forma convençuda i compromesa".

Enguany, precisament, la Llar d'Infants presenta novetats importants. D'una banda, la congelació de les seves taxes per cinquè any consecutiu, així com l'ampliació d'hores lectives. El curs 2022-2023 també serà el primer de la gratuïtat del nivell de P2 per a les famílies (el cost serà assumit per la Generalitat i l'aportació que ja realitzava l'Ajuntament per a cada plaça), així com la posada en marxa del nou sistema de comunicació digital entre educadores i famílies, que actualment afronta la darrera fase de proves pilot i és previst que es pugui implantar a principis d'any.

L'Ajuntament de Begues referma, d'aquesta manera, el seu compromís amb les famílies i l'aposta per un servei públic assequible i de qualitat. Precisament l'alcaldessa va voler exemplificar aquest compromís en el fet que, tot i l'augment dels costos de la vida i del mateix servei, el consistori manté congelades les taxes del servei des de fa cinc anys, alhora que augmenta l'aportació que destina a la llar, tant per a sufragar el servei com en inversió en materials i instal·lacions.

Un cop finalitzada la presentació grupal, les famílies es van traslladar per grups reduïts a les aules que ocuparan els seus fills i filles per abordar aspectes del funcionament quotidià del centre.

Darrera actualització: 06.09.2022 | 09:01