Dimecres es posen en marxa les millores en el transport públic de Begues

Divendres, 7 de de setembre de 2018 a les 09:00

Hi haurà 20 nous serveis d'autobús a Begues (10 de baixada i 10 de pujada) de dilluns a divendres, reduint-se fins als 25 minuts les freqüències de pas al matí​.

Dimecres, 12 de setembre, es posaran en marxa 20 nous serveis d'autobús a Begues (10 de baixada i 10 de pujada) de dilluns a divendres, reduint-se fins als 25 minuts les freqüències de pas al matí. Aquestes millores en el transport públic han estat fruit de les negociacions de l'Ajuntament de Begues amb la Generalitat de Catalunya al llarg dels darrers mesos i anunciades aquest juliol. Pots veure els nous horaris en el document adjunt.

Així, el municipi passarà de 18 serveis dobles diaris als 28 en dies feiners. D'aquesta manera, fins a les 10 del matí, s'aconseguirà un interval de pas de 25 minuts, mentre que la resta del dia l'interval actual es reduirà com a màxim fins a 40 minuts. Això suposa un increment del 40% del servei actual, sense cap cost per al pressupost municipal i sense cap reducció en l'abast actual de la línia, que continuarà mantenint trajectes de pas per la zona esportiva i fins a Begues Parc.

Assoliment d'un compromís que ve de lluny

A principis d'aquest mandat municipal, l'any 2015, l'Ajuntament de Begues ja va mostrar el seu compromís ferm de treballar durant aquesta legislatura per millorar el servei de transport públic al municipi. Ja aquell any es van assolir dos importants acords: la modificació del recorregut per donar servei a més barris, i 4 noves expedicions diàries en hores clau de matí i migdia per a una millor mobilitat d'estudiants i treballadors.

L'any 2016 les negociacions passen al més alt nivell polític, amb trobades periòdiques entre l'alcaldessa de Begues, Mercè Esteve, i l'aleshores conseller de Territori Josep Rull. L'acostament entre ambdues administracions propicia la constitució d'una taula de treball tècnic periòdic que des d'octubre de 2017 ha intensificat les reunions per avançar en acords reals i viables com els que ja s'han començat a concretar.

Darrera actualització: 06.09.2018 | 17:17