Aconseguit l’increment d’un 40% del servei d’autobusos a Begues

Dimarts, 24 de juliol de 2018 a les 13:30

Fruit de les negociacions de l’Ajuntament de Begues, a partir del setembre començaran a materialitzar-se una sèrie de millores en el servei de transport públic al municipi. En una primera fase, a partir del 12 de setembre, comptarem amb 10 nous serveis d’autobús de pujada i 10 més de baixada de dilluns a divendres, reduint fins als 25 minuts les freqüències de pas al matí.

Aquest juliol ha tingut lloc una nova trobada de l’alcaldessa de Begues, Mercè Esteve, amb la Secretaria d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya. La reunió ha servit per concretar ja un primer acord que implica la posada en marxa de 10 noves expedicions diàries de pujada i 10 més de baixada, de dilluns a divendres, passant dels 18 serveis dobles diaris als 28 en dies feiners. D’aquesta manera, fins les 10 del matí, s’aconseguirà un interval de pas de 25 minuts, mentre que la resta del dia l’interval actual es reduirà com a màxim fins a 40 minuts.

Per a l’alcaldessa de Begues, Mercè Esteve, “aquesta primera mesura suposa ja un avenç important en les reclamacions que veníem fent des de Begues per oferir un servei de transport públic de qualitat i com a resposta a les necessitats reals de la ciutadania”.

Es tracta d’una primera actuació d’entre les futures millores que s’han de seguir materialitzant els propers mesos. Suposa un increment del 40% del servei actual, sense cap cost per al pressupost municipal i sense cap reducció en l’abast actual de la línia, que continuarà mantenint trajectes de pas per la zona esportiva i fins a Begues Parc.

L’alcaldessa s’ha felicitat pels acords assolits: “aquest pas és el primer fruit de les negociacions i demandes realitzades de forma permanent per aquest Consistori al llarg d’aquests 3 anys, que han arribat a una primera entesa gràcies a la feina feta entre les dues administracions, a la constància i la tenacitat del govern municipal i la bona disposició del govern català per donar sortida a les reclamacions presentades des de Begues”.

Assoliment d’un compromís que ve de lluny

A principis d’aquest mandat municipal, l’any 2015, l’Ajuntament de Begues ja va mostrar el seu compromís ferm de treballar durant aquesta legislatura per millorar el servei de transport públic al municipi. Ja aquell any es van assolir dos importants acords: la modificació del recorregut per donar servei a més barris, i 4 noves expedicions diàries en hores clau de matí i migdia per a una millor mobilitat d’estudiants i treballadors.

L’any 2016 les negociacions passen al més alt nivell polític, amb trobades periòdiques entre l’alcaldessa de Begues, Mercè Esteve, i l’aleshores conseller de Territori Josep Rull. L’acostament entre ambdues administracions propicia la constitució d’una taula de treball tècnic periòdic que des d’octubre de 2017 ha intensificat les reunions per avançar en acords reals i concrets com els que ja s’han començat a concretar.

Darrera actualització: 24.07.2018 | 13:31