El 5è Fòrum del PEB es posa en marxa per tractar el canvi climàtic

Dilluns, 31 de maig de 2021 a les 09:00

Les accions per tenir cura de l'entorn natural centraran els temes del Fòrum organitzat pel Grup Impulsor del Projecte Educatiu de Begues i que culminarà d'aquí a un any. 

La cinquena edició del Fòrum Educatiu del Projecte Educatiu de Begues (PEB) ja està en marxa. Sota el lema Hi som a temps? Begues fa front al canvi climàtic, en el Fòrum podrà participar tota la ciutadania del nostre municipi en un procés que s'allargarà un any.

Aquest procés començarà a finals de mes amb la presentació d'una enquesta per conèixer les preocupacions de la ciutadania respecte al canvi climàtic des d'una perspectiva local. L'enquesta es podrà contestar des de la plataforma Decidim o en paper a les escoles (a través del Consell d'Infants).

A partir de setembre i segons els resultats de l'enquesta, el Grup Impulsor del PEB establirà els temes de més interès i que es puguin agrupar en diferents línies d'actuació. Al novembre, diversos grups de treball formats per tothom que hi estigui interessat prepararan les propostes d'acció del Fòrum.

Aquestes accions es concretaran ja a principis de 2022 en conferències, xerrades, taules rodones i altres de sensibilització, reflexió o coneixement i a les quals es convidarà tota la ciutadania a participar-hi. Posteriorment, el Grup Impulsor elaborarà les conclusions i dissenyarà les actuacions per als anys vinents.

Una eina de participació ciutadana per millorar el municipi

L'objectiu del Fòrum és el de conscienciar sobre la problemàtica del canvi climàtic i potenciar accions educatives i socials que ajudin a protegir el medi ambient, a més de generar sinergies entre els diferents sectors de la població per cuidar el nostre entorn natural.

El PEB és una eina de participació ciutadana nascuda el 2006 amb la intenció de millorar el municipi. Al llarg dels anys, dels diferents fòrums plantejats pel Grup Impulsor han sorgit projectes com Ràdio Begues, el Consell d'Infants, la Xarxa d'Intercanvi de Coneixements o els camins escolars segurs, entre altres.

Darrera actualització: 27.05.2021 | 10:22