Tot a punt per al 5è Fòrum Educatiu de Begues

Divendres, 13 de maig de 2022 a les 09:00

L'acció impulsada pel Projecte Educatiu de Begues (PEB) tractarà el canvi climàtic i s'inaugurarà divendres de la setmana vinent, 20 de maig, al Teatre El Goula amb una conferència a càrrec del geògraf i meteoròleg de RTVE Sergi Loras (20 h). El 27 de maig n'hi haurà dues més al mateix escenari a càrrec del CEPA i del periodista ambiental Jordi Bigues.

Divendres de la setmana vinent, 20 de maig, s'inaugurarà el cinquè Fòrum Educatiu de Begues, una iniciativa del Projecte Educatiu de Begues (PEB) que en aquesta ocasió tractarà sobre el canvi climàtic.

Sota el títol Hi som a temps? Begues fa front al canvi climàtic, el Fòrum Educatiu s'obrirà al Teatre El Goula amb una conferència a càrrec del geògraf i meteoròleg de RTVE Sergi Loras.

El 27 de maig, també al Teatre El Goula, hi haurà dues conferències més. La primera tractarà sobre com afecta el consum al medi ambient (18 h), i anirà a càrrec de Mercè Girona i Josep-Lluís Moner, socis fundadors del Centre d'Ecologia i Projectes Alternatius (CEPA).

La segona serà impartida per Jordi Bigues, activista social i ecològic, periodista ambiental i autor del llibre x un bon clima, on recull una sèrie d'accions aplicables a la vida diària per tenir cura del medi ambient.

Procés participatiu

El cinquè Fòrum Educatiu es va posar en marxa ara fa un any amb un procés participatiu a la plataforma Decidim Begues (ara Participa311), en la qual es podia participar en una enquesta per definir les preocupacions de la ciutadania respecte al canvi climàtic des d'una perspectiva local.

L'enquesta (que es va tancar el setembre del 2021) també es va passar en paper a les escoles del municipi, a través del Consell d'Infants. Les conclusions d'aquesta enquesta escolar es presentaran el 20 de maig abans de la conferència inaugural.

Amb els resultats en línia de l'enquesta, el Grup Impulsor del PEB va estructurar els punts d'interès mostrats per qui va participar-hi i, al novembre, es van treballar en grups formats per persones interessades a revertir o pal·liar el canvi climàtic.

Ara, el fruit dels grups de treball es plasma en aquestes conferències que pretenen conscienciar la ciutadania sobre la importància de les nostres accions en la preservació del planeta.

Darrera actualització: 11.05.2022 | 13:11