El cap de setmana comencen els actes de Nadal a Begues

Dijous, 15 de desembre de 2022 a les 09:00

Dissabte es dona el tret de sortida a les activitats d'aquestes festes, unes activitats per a tots els gustos i totes les edats que s'allargaran fins al 5 de gener.

Després de l'encesa de llums de Nadal, el 2 de desembre, aquest cap de setmana es donarà a Begues el tret de sortida de les activitats d'aquestes festes, les quals s'allargaran fins a la nit del 5 de gener.

Seran activitats per a tots els gustos i per a totes les edats. Lúdiques, culturals i comercials. Com, per exemple, la Fira de Nadal, la qual tindrà lloc dissabte, durant bona part del dia, al passeig de l'Església. Hi haurà degustacions, artesania, música en directe i activitats infantils.

Precisament, els infants i joves podran gaudir també del Parc de Nadal amb inflables i jocs que es trobarà a la plaça Camilo Riu d'11 a 14 h. Els tiquets costaran la meitat del preu si es compra als comerços locals.

El mateix dia, davant l'Església de Sant Cristòfol (11.30 h), la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona tocarà sardanes en una ballada organitzada pel Grup Sardanista de Begues. A les 17.30 h, dins el temple, la Coral Montau oferirà el tradicional concert de Nadal.

Pessebre a l'AREB

Una de les novetats d'enguany d'aquest Nadal a Begues serà el pessebre que l'Associació de Recerca Etnològica de Begues (AREB) muntarà a la capella de la Fundació Bosch i que es podrà admirar des del 17 de desembre fins al 22 de gener.

El dissabte 17 de desembre finalitzarà amb la projecció de la pel·lícula Alcarràs al Teatre El Goula (19 h).

Diumenge serà el dia per als actes més tradicionals de Nadal, com fer cagar el tió (passeig de l'Església, 12 h), o la cantada de nadales pels carrers del municipi a càrrec de la Coral Montau (a partir de les 11 h). Però també hi haurà moments per a la solidaritat amb les activitats a favor de La Marató de TV3, la qual està dedicada a les malalties cardiovasculars.

A la tarda, de 17 a 23 h, la colla castellera Els Encantats de Begues convida tothom a participar de la Quina Encantada, el sorteig tradicional català, al Club de Begues. I, al Teatre El GoulaSpaiDart representarà El conte de Nadal en dos passis: a les 17 i a les 19 h.

La setmana vinent, la major part dels actes es traslladaran a la Biblioteca La Ginesta, on es desenvoluparà un taller familiar de tió (dimarts, 17.30 h), un altre de decoració nadalenca (dijous, 17.30 h), i una nova sessió de L'hora del conte (divendres, 17.30 h).

Tallers dels comerços locals

Al llarg de la setmana vinent, tot coincidint amb la campanya de promoció comercial, cada tarda, a les 17.00 h i al passeig de l'Església, hi haurà demostracions i tallers oberts a tothom i a càrrec dels comerços locals (cliqueu aquí per a més informació).

A més, des del divendres 23 de desembre i fins al 5 de gener, el Parc de Nadal amb inflables i jocs per a infants i joves tornarà a la plaça Camilo Riu.

Dissabte, 24 de desembre, la Coral Montau tornarà a actuar a l'Església de Sant Cristòfol durant la missa de la vigília de Nadal (a partir de les 19 h). Dilluns, 26 de desembre, dia de Sant Esteve, s'organitzarà la tradicional pujada al cim del Montau (sortida a les 10 h des de la Zona Esportiva).

El dissabte 31 de desembre, darrer dia de l'any, els Artesans de Begues organitzaran una nova fira d'artesania al passeig de l'Església. Paral·lelament, la cercavila de l'Home dels nassos passejarà pels carrers del municipi en un dia que acomiadarà el 2022 amb la festa de Cap d'Any al Club de Begues.

Consulteu el programa d'activitats de Nadal a Begues per a més detalls.

Darrera actualització: 15.12.2022 | 02:35