El Ple Municipal es posiciona en contra de la violència masclista

Divendres, 1 de desembre de 2023 a les 09:00

En el marc de la commemoració del 25N, la sessió ordinària d’aquest mes de novembre del Ple Municipal va aprovar una moció contra la violència masclista. El plenari també va debatre sobre el conflicte armat entre Israel i Palestina.

El Ple Municipal de l’Ajuntament de Begues ha aprovat, per unanimitat de tots els grups municipals, una moció contra la violència masclista. El text el va presentar els grups municipals d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Begues En Comú Podem (BECP) i la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) i mostra la condemna de “totes les expressions de les violències masclistes, també els feminicidis”. El text insta a la dotació de recursos econòmics per als “diferents àmbits d'intervenció, en violència masclista al nostre municipi: sensibilització i prevenció, detecció, atenció, recuperació i reparació.” Alhora, demana “aprofundir en la coeducació com una eina transformadora i duent a terme actuacions que impliquin les famílies, per tal d'entendre la coresponsabilitat de la prevenció a tots els agents educatius”.

D’altra banda, els mateixos grups municipals (ERC, BECP i CUP) sotmetien a debat també una moció  de suport a Palestina i de condemna de les accions d’Israel. El text “lamenta totes les accions de violència contra la població civil que segons el dret internacional humanitari constitueixen crims de guerra”. Alhora, fa una crida a “a aturar immediatament els bombardejos d'Israel sobre la Franja de Gaza, a evitar els desplaçaments forçosos de població i a fer arribar a la Franja, aliments, aigua i electricitat i totes les necessitats bàsiques per a la vida". Tot i coincidir amb bona part dels plantejaments de la moció, la resta de grups municipals van manifestar que la moció no abordava l’altra part del conflicte, sense una condemna explícita a les accions de l’organització terrorista Hamas i el suport a la població civil israeliana afectada per l’escalada del conflicte a la regió. El text va acabar prosperant amb els vots a favor d’ERC, BECP i CUP, i l’abstenció de Junts, PSC i PP.

El debat generat al voltant de cada un dels punts sotmesos a votació així com la defensa del sentit de vot de cada formació es podrà consultar en l’acta de la sessió, quan aquesta passi a domini públic al Portal de reproduccions de Videoacta, un cop aprovada en la pròxima sessió. La gravació en vídeo es pot consultar al canal de YouTube de l’Ajuntament.

- Els textos annexats de les mocions corresponen a les propostes d'acord prèvies a la sessió. El redactat final pot haver sofert algun canvi durant el procés de debat al Ple. Podreu consultar el text definitiu, un cop certificat per la secretaria municipal, allotjat en aquest enllaç -

Darrera actualització: 30.11.2023 | 13:12