En licitació l'estudi geològic dels talussos de la carretera a Gavà

Divendres, 5 de de novembre de 2021 a les 09:00

L'estudi geològic dels talussos de les carreteres BV2041 i BV2411 ja es troba en fase de licitació i s'espera poder adjudicar els treballs properament. El resultat final haurà de determinar les actuacions de consolidació i seguretat a realitzar en dos trams d'uns deu quilòmetres entre Bruguers i La Collada i de Begues Parc cap a Olesa.

Ja és en període de licitació l'estudi geològic i geotècnic dels talussos de la carretera de Begues a Gavà, el qual haurà d'avaluar les actuacions d'estabilització que siguin necessàries per evitar noves esllavissades i despreniments en temporades de pluges fortes.

L'estudi es realitzarà en un total de deu quilòmetres repartits entre la carretera de Begues a Gavà (uns sis quilòmetres) i el tram de carretera des de Begues Parc fins a tocar el terme d'Olesa de Bonesvalls (gairebé quatre quilòmetres).

La licitació d'aquest estudi, fruit d'una demanda de l'Ajuntament de Begues a la Generalitat de Catalunya, que és l'administració titular de la carretera, es reprèn després que s'hagués aturat l'any passat per l'arribada de la pandèmia de la covid-19 i la priorització de projectes que va haver de fer l'administració catalana.

De fet, el requeriment del consistori beguetà es remunta a l'any 2018 i se n'evidencia la necessitat quan un capítol de fortes pluges el novembre d'aquell any va provocar esllavissades i l'acumulació de pedres i altres materials sobre la calçada i als marges de la via.

La urgència de l'estudi geològic es va posar en relleu a principis del 2020 amb l'arribada al gener del temporal Glòria i a l'abril amb un nou episodi de xàfecs que van obligar a tancar la carretera durant 24 hores a causa dels despreniments que van causar.

Darrera actualització: 04.11.2021 | 09:10