Entra en vigor la prohibició de fer foc en terrenys forestals

Divendres, 17 de març de 2023 a les 09:00

Del 15 de març al 15 d'octubre, no es pot fer foc en terrenys forestals sense autorització. La mesura, que s'aplica cada any, és enguany especialment important per la condició de sequera que es viu a tot Catalunya, cosa que afavoreix la declaració d'incendis forestals.

Dimecres passat, 15 de març, va començar el període de prohibició d'encendre foc sense autorització en terreny forestal a tot Catalunya, període que s'allargarà fins al 15 d'octubre.

La mesura, establerta cada any per la Generalitat de Catalunya, és especialment important aquest any a causa de l'arribada de la primavera i l'absència de pluges importants.

La condició de sequera que es viu a tot el país és favorable per a l'increment del foc, per la qual cosa el nombre d'incendis podria continuar sent superior a la mitjana de l'època, especialment durant episodis de vent.

Així, queda prohibit encendre foc sense autorització en terrenys forestals i en la franja de 500 metres que els envolta. A casa, les barbacoes han de ser d'obra i disposar de mataguspires.

També queda prohibit abocar-hi escombraries, restes vegetals o industrials ni de qualsevol mena que puguin ser la causa de l'incendi d'un foc.

Darrera actualització: 16.03.2023 | 11:07