Evitar els incendis forestals, una tasca compartida

Dimecres, 31 de juliol de 2019 a les 09:00

Administració i ciutadania són coresponsables d'impedir al màxim possible que les flames facin acte de presència aquest estiu.

Ja fa dies que els bombers voluntaris de Begues han omplert les basses del terme municipal i realitzen tasques de control dels incendis forestals en un municipi amb una important massa boscosa. Una tasca preventiva, però, que abasta a tota la ciutadania per evitar que les flames devorin el nostre patrimoni natural.

En aquest sentit, cal recordar que fins al 15 d'octubre està prohibit encendre foc en terreny forestal sota cap circumstància. Dins de les àrees recreatives i d'acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, es pot fer foc quan s'utilitzin barbacoes d'obra amb mata guspires.

També queda prohibit llençar objectes encesos; abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser la causa de l'inici d'un foc; llançar coets, focs d'artifici o d'altres artefactes que continguin foc, i utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

Neteja de solars privats

Per altra banda, des de l'Ajuntament se subratlla l'obligació de netejar els solars privats del terme municipal sense edificar. Les restes vegetals producte d'aquesta neteja no es podran amuntegar ni cremar a l'interior de la parcel·la. Aquestes s'hauran de dipositar a la deixalleria municipal.

Si, tot i les prevencions, es declara un foc forestal i us toca de prop, seguiu aquests consells del Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya.

Darrera actualització: 30.07.2019 | 21:02