L'Àrea Metropolitana de Barcelona ofereix ajuts per al pagament dels tributs metropolitans del 2020

Dijous, 3 de juny de 2021 a les 09:00

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha obert el període per demanar ajudes directes al pagament del Tribut Metropolità i de la Taxa Metropolitana de Tractament de Residus de l'any passat. Els ajuts estan destinat tant a habitatges de primera residència com als establiments comercials afectats per la crisi econòmica provocada per la covid-19.

La població i les empreses i establiments comercials de Begues ja poden demanar els ajuts econòmics al pagament del Tribut Metropolità i de la Taxa Metropolitana de Tractament de Residus corresponents a l'any passat. El termini per presentar les sol·licituds acaba a mitjans de juliol.

Les subvencions de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) estan destinades tant als habitatges de residència habitual com a aquells negocis que durant el 2020 hagin patit un descens en la facturació de, com a mínim, el 50% a causa de les restriccions per la pandèmia de covid-19.

En el cas dels habitatges, els ajuts per al Tribut Metropolità poden arribar a ser del 40% de la quota (amb un màxim de 100 euros) i sempre que el Tribut es pagués el 2020 de forma voluntària. La quantitat final de la subvenció dependrà dels ingressos de la unitat familiar.

Pel que fa a les empreses i establiments comercials (de com a màxim 300 metres quadrats de superfície), els ajuts per al Tribut Metropolità poden arribar a ser del 50% (amb un màxim de 200 euros). Es tracta d'una mesura per pal·liar els efectes econòmics de les restriccions pel coronavirus.

Respecte a les subvencions per a la Taxa Metropolitana de Tractament de Residus, l'AMB atorga tant a habitatges de primera residència com a negocis fins al 50% de la quota del 2020 amb un màxim de 200 euros. Tot i això, l'import final també dependrà, en el primer cas, dels ingressos anuals de la unitat familiar.

La sol·licitud dels ajuts s'ha de realitzar de forma telemàtica al web de l'AMB. En el cas de persones amb dificultat d'accés a l'entorn digital, es pot demanar suport presencial per a la tramitació a l'OAC de l'AMB o l'OAC de l'Ajuntament de Begues

Darrera actualització: 02.06.2021 | 13:55