La nova residència pública de Begues iniciarà el servei al novembre

Divendres, 21 d'octubre de 2022 a les 11:00

L'Ajuntament de Begues ha aprovat de forma inicial els preus públics dels diferents serveis i ja s'ofereix atenció individualitzada a les persones interessades a obtenir una plaça a la nova residència.

És previst que, el mes vinent, la nova residència pública de Begues pugui començar a acollir les primeres persones usuàries. Aquests dies s'estan enllestint els darrers preparatius de la posada en marxa del servei, així com els processos de selecció i contractació del personal.

Al llarg d'aquesta setmana s'han dut a terme les sessions informatives i visites guiades a l'equipament, que culminaran demà dissabte amb la jornada de portes obertes al conjunt de la ciutadania. En paral·lel, la direcció del centre ja ofereix un servei d'atenció individualitzat a totes aquelles persones que vulguin conèixer tots els detalls sobre el servei i obtenir informació concreta sobre el seu cas particular. En aquest sentit, totes aquelles persones que ho desitgin poden sol·licitar reunió individual a través del telèfon 695 020 170 o del correu electrònic info@residenciabegues.cat

Dels dos serveis que oferirà l'equipament (centre d'atenció diürna i residència assistida) el primer que es posa en marxa és la residència, ubicada a les plantes superiors de l'edifici en format d'unitats de convivència, amb un total de 30 places. Per accedir al servei caldrà disposar d'un grau de dependència reconegut.

Places públiques

A hores d'ara, la Generalitat de Catalunya encara no ha consignat a l'Ajuntament el nombre total de places públiques de les quals disposarà la residència. A l'espera que la Generalitat asigni aquestes places, la residència obrirà ja l'accés mitjançant places lliures, alhora que ha sol·licitat la vinculació del servei a les ajudes públiques que la Generalitat ja dona per a persones amb dependència. Es tracta de les anomenades PEVS (Prestacions Econòmiques Vinculades al Servei).

D'aquesta manera, les persones amb grau de dependència reconegut que vulguin accedir a la residència podrien fer-ho sol·licitant una PEVS. L'Ajuntament de Begues, per la seva banda, ha decidit activar una línia addicional de bonificacions de 250 euros per persona i al mes, que se sumaria a la PEVS que ofereix la Generalitat. Aquesta bonificació serà d'aplicació fins que la Generalitat assigni la dotació de places públiques definitives, o per al termini màxim d'un any.

Els preus del servei

Els serveis que prestarà aquest nou equipament queden fixats a través d'uns preus públics que l'Ajuntament de Begues ha aprovat de forma inicial aquest octubre. Amb la voluntat de continuar aprofundint en el caràcter públic del servei, la proposta del govern municipal (pendent d'aprovació definitiva un cop transcorregut el període d'exposició pública) ha estat fixar un únic preu de residència, independentment de si s'hi accedeix a través d'una plaça pública subvencionada o d'una plaça lliure (sense subvenció pública). El preu d'aquesta plaça és el mateix que fixa el Departament de Drets Socials de la Generalitat per a les places públiques en residència assistida arreu de Catalunya, i varia en funció del grau reconegut de dependència.

Durant les atencions individualitzades que està oferint aquests dies la direcció de la residència, s'informa àmpliament a totes les persones interessades de tots aquests aspectes, alhora que se'ls orienta en els tràmits a realitzar i les diferents possibilitats en funció de cada cas particular.

Darrera actualització: 20.10.2022 | 23:20