La Policia Local es dota amb nou material

Dimarts, 22 de juny de 2021 a les 09:00

L'Ajuntament de Begues adquirirà un nou radar mòbil, càmeres de seguretat i una càmera tèrmica (aparell que compartiran amb els Bombers), a més d'altres actuacions a les instal·lacions de la caserna i en material i formació per als agents.

L'Ajuntament de Begues continua invertint en el cos de la Policia Local i, per extensió, en la seguretat del municipi i de la seva població. Si fa unes setmanes parlàvem del nou material amb el qual s'han dotat els Bombers Voluntaris de Begues per a la prevenció i extinció d'incendis forestals, ara és el torn de la Policia Local.

L'Ajuntament ha consignat ja la partida per a l'adquisició d'un radar mòbil que servirà per controlar la velocitat dels vehicles i, per tant, la seguretat de les persones (tant conductores com vianants). Amb aquest radar es podrà controlar la velocitat en trams d'especial incidència, tant en el nucli del poble com, per exemple, en punts clau com és el cas de la variant.

A més, la Policia Local i els Bombers compartiran una càmera tèrmica, un aparell amb raigs infrarojos, ideal per identificar focus de calor, però que també pot ser útil per veure a través del fum o trobar persones en operacions de rescat i en altres situacions d'emergència.

També enguany es durà a terme una primera fase de la inversió prevista en càmeres de seguretat, per valor de 42.000 euros, així com d'un lector de matrícules, amb l'objectiu d'augmentar la seguretat en els barris i dotar de més eines la Policia Local per al desenvolupament de les seves tasques de seguretat ciutadana. 

Altres inversions que s'estan realitzant són una sèrie de millores a les Oficines de la Policia Local, així com la dotació de nous elements i material de prevenció i seguretat de les instal·lacions i, per extensió, dels agents. En aquest sentit s'han programat intervencions de millora o nou mobiliari, entre d'altres elements.

En el pla anual de formació del cos, se segueix oferint de forma continuada la possibilitat de participar de sessions de formació i cursos especialitzats. És el cas, per exemple, de la Unitat de Medi Ambient que s'ha integrat a la xarxa de Policies Locals de la Fiscalia de Medi Ambient, fet que ha permès que l'agent coordinador de la unitat hagi assistit a un seminari especialitzat organitzat recentment a Segovia.

Darrera actualització: 20.06.2021 | 22:56