La xarxa pedalable de Begues frega ja els 8 quilòmetres

Divendres, 18 de setembre de 2020 a les 09:00

Dissabte, de 10 a 13 h, es convoca una pedalada popular per gaudir de la xarxa de carrils bici de Begues, tot posant èmfasi en el darrer tram incorporat, que connecta el nucli urbà amb Begues Parc. L'activitat s'emmarca en la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat.

Dissabte, 19 de setembre, es convoca a Begues una pedalada popular amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat. Es tracta d'una activitat que tindrà lloc entre les deu del matí i la una de la tarda, per tal que tothom qui hi estigui interessat a participar-hi pugui fer-ho sense aglomeracions per evitar contagis pel coronavirus.

La ruta que es convida a conèixer és el darrer tram de carril bici que connecta el Camí Ral amb Begues Parc per l'avinguda de Sadurní i fins al carrer Tajo, i que té com a un dels objectius principals facilitar l'accés a l'Institut de Begues i connectar amb el carril del Camí Ral. Amb aquest nou tram, el municipi assoleix prop de vuit quilòmetres de xarxa pedalable.

I és que Begues, per ser una població situada en una vall, disposa d'una superfície prou plana perquè la bicicleta es converteixi en un mitjà de transport ideal, ja que permet satisfer la majoria de trajectes curts per dins de la trama urbana al mateix temps que redueix l'ús del vehicle privat i, com a conseqüència, és més respectuós amb el medi ambient.

Diversos tipus de via per a les bicicletes

Així, a Begues es poden trobar diversos tipus de vies dedicades a les bicicletes. Els més coneguts són els carrils bici i les voreres-bici, pintats amb senyalització horitzontal sobre l'asfalt de la calçada i al mateix nivell que el carril dels vehicles de motor, o bé en franja diferenciada de circulació sobre la vorera.

Altres vies adequades per a les bicicletes són els carrers on conviuen pacíficament amb els vehicles de motor en trams degudament senyalitzats. Totes aquestes vies es troben en el mapa de la xarxa pedalable de Begues que es podrà obtenir dissabte en la parada informativa de la pedalada popular situada davant Cal Pere Vell (o en el document adjunt).

En el revers d'aquest mapa, els amants de la bicicleta i de l'entorn natural de Begues trobaran una proposta d'itineraris, urbans i de muntanya, al llarg dels quals es poden descobrir paratges, paisatges i construccions singulars i de rellevància històrica o artística.

Amb tota aquesta xarxa pedalable, Begues fa un pas significatiu en el projecte municipal de disposar d'un entramat de zones amigues de la bicicleta que permeti recórrer el municipi d'una punta a l'altra. La culminació d'aquesta aspiració arribarà amb la reurbanització de l'avinguda Torres Vilaró, que permetrà connectar amb el barri de La Rectoria.

Darrera actualització: 17.09.2020 | 19:51