L’Ajuntament de Begues recupera la propietat del terreny on s’alçarà el futur Centre de Dia

Divendres, 22 de desembre de 2017 a les 12:20

El solar, situat al carrer de Ferran Muñoz, havia estat cedit a l’INCASÒL l’any 2008 per a la construcció d’habitatges dotacionals. Degut a la crisi econòmica i a la manca de finançament de la Generalitat, el projecte no va arribar a veure la llum. Davant d’aquesta situació i la impossibilitat a curt termini de fer realitat aquest projecte, el consistori va sol·licitar el retorn a l’INCASÒL del terreny, per tal que tornés a ser propietat municipal.

Aquest dimecres s’ha formalitzat l’extinció del conveni signat en el seu dia mitjançant el qual el terreny, que havia estat cedit per l’Ajuntament a l’INCASÒL, torna a mans municipals. Concretament l’Ajuntament de Begues en recupera el dret de superfície, de manera que pugui donar un ús públic municipal a aquesta finca situada al carrer de Ferran Muñoz. Per a l’alcaldessa de Begues aquesta és una “excel·lent notícia, ja que és un primer pas recuperant la propietat i desencallant un servei llargament reivindicat per la gent gran del nostre poble i en el que l’equip de govern hi està plenament compromès”.  

El dret de superfície del terreny va ser cedit per 99 anys a l’INCASÒL l’any 2008. Tot i disposar de la llicència municipal des del 2010, l’INCASÒL mai va iniciar les obres, renunciant al projecte de construcció d’habitatge dotacional. Des del 2012 s’han mantingut negociacions pel retorn dels terrenys, que fins ara no han donat el seu fruit.  

Vistos els esdeveniments, l’Ajuntament de Begues va voler prioritzar, com a mínim, el retorn del dret de superfície per tal que el municipi pogués recuperar l’ús de la finca i impulsar-hi projectes amb recursos propis destinats a finalitats socials. En aquests moments l’Ajuntament té enllestit l’estudi de viabilitat i econòmic i ha encarregat el projecte tècnic per a la construcció del futur Centre de Serveis per a la gent gran, que constarà d’un centre diürn i unitats assistencials amb servei nocturn per a unes 30 persones.

Darrera actualització: 22.12.2017 | 12:19