Nous avenços per al Centre de Prestació de Serveis a la Gent Gran

Dimecres, 23 de gener de 2019 a les 09:00

En pocs dies s'ha presentat l'estat del projecte al Departament d'Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, i s'ha avançat en els passos previs per a l'adjudicació de la gestió del servei a una empresa pública.

El futur Centre de Prestació de Serveis a la Gent Gran de Begues continua avançant al ritme previst. Divendres, 18 de gener, l'alcaldessa del municipi, Mercè Esteve, i la regidora de Gent Gran, Maria Llauradó, van mantenir una reunió de treball amb diversos responsables del Departament d'Afers Socials de la Generalitat de Catalunya per presentar-los d'estat del projecte.

Esteve i Llauradó es van entrevistar amb Francesc Iglesies, secretari d'Afers Socials i Famílies; Meritxell Benedí, directora general de Serveis Socials, i Joan Ramon Ruiz, director general de Protecció Social. Durant la trobada es va realitzar un seguiment d'allò que ja s'havia parlat el 2016 en una reunió entre l'Ajuntament de Begues i Dolors Bassa, aleshores consellera d'Afers Socials. En aquella primera trobada, la consellera va emplaçar el consistori a realitzar totes les tasques fetes fins el moment abans de tornar a trobar-se: propietat dels terrenys, projecte executiu, establiment del servei i definició de les vies de finançament.

Sobre la gestió del centre, aquest dimarts s'ha fet un nou pas endavant, quan l'Ajuntament de Begues ha formalitzat la compra d'accions de l'entitat pública Sumar, empresa de capital 100% públic especialitzada en la gestió de serveis d'acció social a Catalunya. Aquest fet possibilitarà assumir la gestió directa i pública del servei a través d'aquest entitat coparticipada. Begues s'afegeix així a les 24 administracions (ajuntaments, consells comarcals i diputació) que conformen aquest organisme especialitzat en la gestió de serveis d'atenció integral a la gent gran.

Darrera actualització: 30.07.2021 | 17:17