Un servei públic al servei de la gent gran

Dimecres, 13 de març de 2019 a les 09:00

Dissabte, 2 de març, es va posar la primera pedra del futur Centre de Prestació de Serveis per a la Gent Gran en un acte solemne que va comptar amb la presència del president de la Generalitat, Quim Torra. Aquest servei, que estarà ubicat al carrer Ferran Muñoz, tindrà una gestió íntegrament pública.

Les properes setmanes començaran les obres del futur Centre d’Atenció Diürna i 2 unitats de convivència per a la gent gran de Begues. Un equipament públic que es gestionarà a través de Sumar, una entitat pública sense ànim de lucre formada per diferents administracions públiques catalanes, d’àmbit local i comarcal, entre les elles l’Ajuntament de Begues.

Fins arribar a aquesta fórmula, l’Ajuntament de Begues ha estudiat diferents alternatives. L’adjudicació a una entitat pública en garanteix el seu caràcter públic, ja que altres fórmules de contractació obren la porta a empreses privades i, per tant, a interessos del sector privat. Així es va arribar a l’única entitat pública de Catalunya especialitzada en gestió d’equipaments d’aquest àmbit.

El projecte presentat per aquesta entitat compleix els requisits de servei sol·licitats per l’Ajuntament de Begues. Un projecte que ha quedat avalat, a més, per les auditories tècniques i econòmiques externes encarregades pel consistori.

Qualitat de vida per a les persones usuàries

Sumar té com a missió desenvolupar serveis socials de qualitat i proximitat al món local, així com solucions d'innovació, planificació i gestió d'equipaments i serveis, sumant esforços amb les entitats del tercer sector social i les mateixes administracions públiques amb l'objectiu d'aconseguir més felicitat i qualitat de vida per a les persones.

L’entitat pública ja gestiona amb solvència contrastada altres residències per a la gent gran a Sant Sadurní d'Anoia, Sant Hilari Sacalm, Esparreguera i Sant Pere de Torelló, a més dels centres de dia de Salt i Anglès, treballant per a ajuntaments governats per formacions polítiques diverses. Tanmateix ofereix diversos serveis per a la gent gran a prop d'una quinzena de municipis petits i mitjans d'arreu de Catalunya.

Darrera actualització: 11.03.2019 | 14:24