L'Ajuntament i Aigües de Barcelona exploren noves vies de col·laboració per pal·liar els efectes de la sequera

Divendres, 16 de febrer de 2024 a les 09:00

La implantació del sistema de telemesura i la renovació de canonades de la xarxa municipal situen Begues com un dels municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona que menys fuites d'aigua té. Des de 2017 s'ha invertit prop d'un milió d'euros en la renovació de més de 13 quilòmetres de canonades.

L’Ajuntament de Begues i Aigües de Barcelona van mantenir dimecres una reunió per analitzar les inversions de la companyia al municipi el darrer any i preveure’n les futures, a més d’explorar les possibilitats que existeixen per seguir treballant plegats per pal·liar els efectes de la sequera a mitjà termini.

La trobada formava part dels contactes habituals entre el consistori i l’empresa que gestiona el subministrament d’aigua al municipi, tot i que aquests s’han incrementat en els darrers mesos a causa precisament de l’emergència per sequera que afecta les conques del Ter-Llobregat.

En aquest sentit, durant la reunió es va acordar com a mesura per a millorar la situació de sequera a mitjà termini a Begues estudiar les possibilitats per a un major aprofitament de l’ús de les aigües freàtiques, les quals ja fa anys que s'usen per al reg o la neteja dels espais públics.

Control de les fuites d'aigua

De l'anàlisi de la xarxa d’abastament es desprèn que Begues és un dels municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona que menys fuites d'aigua té. La implantació, el 2015, del sistema de telemesura va permetre monitoritzar qualsevol incidència i, gràcies a la sectorització de la xarxa, davant de qualsevol fuita es pot actuar en el punt concret sense afectar la resta del servei.

En el període comprès entre el 2017 i el 2023, a través del pla d'inversions que duu a terme Aigües de Barcelona en col·laboració amb l'Ajuntament de Begues i l'Àrea Metropolitana de Barcelona, es van ampliar, renovar i reforçar més de 13 quilòmetres de la xarxa de distribució de Begues, per un import proper al milió d’euros. Per a aquest any, la companyia preveu invertir-hi 375.000 euros.

Darrera actualització: 15.02.2024 | 15:43