L’Ajuntament reforça la xarxa de biomassa municipal, amb una nova caldera que donarà servei als habitatges de l’Escorxador

Dimarts, 14 de març de 2023 a les 09:15

La nova instal·lació es finançarà amb una subvenció de 425.633 euros concedida per la Diputació de Barcelona i permetrà abastir els futurs habitatges de protecció oficial i reforçar el subministrament a altres equipaments municipals.

En el marc del projecte de construcció dels habitatges públics i de lloguer a l'Escorxador, l'Ajuntament de Begues va elaborar el 2021 un projecte per reforçar el centre de calor ubicat darrere del Centre Cívic El Roure i dotar-lo d'una nova caldera de biomassa que abasteixi de calefacció i aigua calenta la futura promoció d'habitatges de protecció pública.

L'Ajuntament va presentar el projecte al Programa Sectorial Renovables 2030 de la Diputació de Barcelona en règim de concurrència competitiva. Recentment, l'organisme ha comunicat la concessió d'una subvenció de 425.633 euros, que representa el 90% del projecte, i que inclou l'adquisició d'una nova caldera amb una potència de 500 kW.

La nova caldera s'afegirà a l'equipament que ja conforma el centre de calor del Centre Cívic El Roure, que abasteix aquest equipament, així com la Biblioteca La Ginesta, l'Escorxador i les oficines de la Policia Local.

L'anunci coincideix amb la recta final de les obres del quart centre de calor (foto) que s'està construint al costat de l'Ajuntament, que donarà servei al mateix Ajuntament, la Nau, Cal Pere Vell i el Petit Casal, i que permetrà completar la connexió de la totalitat dels equipaments públics del poble a la xarxa de biomassa municipal, convertint Begues en l'únic municipi del Baix Llobregat amb tots els seus edificis abastits amb biomassa forestal.

Darrera actualització: 14.03.2023 | 09:09